O yıl doğanlara hayatı boyunca sigara satılmayacak! Erdoğan duyurdu: Çalışmalar başlıyor

O yıl doğanlara hayatı boyunca sigara satılmayacak! Erdoğan duyurdu: Çalışmalar başlıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası Programı çerçevesinde açıklamalarda bulundu. O yıl doğanlara hayatı boyunca sigara satılmayacak...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası Programı kapsamında gençlerle bir araya geldiği Vahdettin Köşkü'nde önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle gençler arasında artan sigara ve elektronik sigara kullanımına dikkat çeken Erdoğan, İngiltere'de geçtiğimiz Nisan ayında yasalaşan sigara yasağının Türkiye'de de uygulanabileceğini belirtti. 

GENÇLER İÇİN SİGARA YASAĞI GÜNDEMDE 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'de 2009 ve sonrası doğumlu gençlere getirilen sigara satış yasağını örnek göstererek, benzer bir uygulamanın Türkiye'de de hayata geçirilebileceğinin sinyalini verdi. Erdoğan, “2009'dan sonra doğan çocukların hayatları boyunca sigara almasını yasaklayan yasayı Türkiye'ye uyarlayabiliriz.” şeklinde konuştu. 

İNGİLTERE'DEKİ YASAĞIN DETAYLARI 

İngiltere’de geçtiğimiz Nisan ayında yapılan oylama sonucunda kabul edilen yasayla, 2009 ve sonrasında doğan gençlerin sigara satın alması ömür boyu yasaklandı. Avam Kamarası'nda 383 milletvekilinin onayladığı yasa, 67 milletvekili tarafından reddedildi.  

ELEKTRONİK SİGARAYLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektronik sigara kullanımının da ülkemizde yaygınlaşmasına karşı mücadelelerinin süreceğini vurgulayarak "Elektronik sigarayla da bizim ülkemize değişik kanallarla girmenin mücadelesini çok veriyorlar. Kaçak yollardan da maalesef sızmalar oluyor ama bizim şu anda gümrükler bu konuda iyi bir mücadele veriyor. Bize farklı yollardan gelenler oluyor. Biz şu ana kadar buna müsaade etmedik." dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.