Oy verme işlemi sona erdi: İstanbul Barosu’nun yeni başkanı belli olacak

Oy verme işlemi sona erdi: İstanbul Barosu’nun yeni başkanı belli olacak
İstanbul Barosu’nun Olağan Genel Kurulu tamamlandı ve oy verme işlemi saat 17.00 itibarıyla sona erdi. Sandıkların kapanmasıyla, baronun yeni başkanını belirleyecek oy sayımının sonucu bekleniyor.

İstanbul Barosu, 65 bin üyesiyle dünyanın en büyük baroları arasında yer alıyor. İki gün süren genel kurulun ardından baronun yeni başkanı, oy sayımının tamamlanmasıyla belli olacak. Seçimlerde katılım oranının önceki yıllarla benzer düzeyde olduğu ve yaklaşık 35 bin avukatın oy kullandığı ifade ediliyor.

BİR ADAY YARIŞTAN ÇEKİLDİ

Başkanlık yarışında 12 adayın yer aldığı seçimlerde, bağımsız aday Savaş İşliyen dün akşam saatlerinde adaylıktan çekildiğini açıkladı. Yarışın en dikkat çeken gruplarından biri olan Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu, bu seçimde iki adayla temsil ediliyor. Mevcut başkan Filiz Saraç ve Ali Gürbüz, bu grubun adayları olarak yarışta yer aldı.

ÇEŞİTLİ GRUPLARIN ADAYLARI REKABET EDİYOR

Değişim için Avukatlar Grubu, Prof. İbrahim Kaboğlu’nu aday gösterirken, Avukat Hakları Grubu’nu Turgay Bilge temsil etti. Avukatların Yükselişi Grubu’nun adayı Hasan Kılıç oldu. Türkan Kara ise Genç Avukat Hareketi adına başkanlık için yarıştı.

Bağımsız Avukatlar Grubu, Abdulhalim Yılmaz’ı aday gösterirken, İstanbul Avukat Hareketi’nden Metin Uraçin yarışa katıldı. Değişim için Güçlü Baro Grubu’nun adayı Mert-Er Karagülle, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı ise Hakan Çatak oldu. Yasin Çatak ise seçime bağımsız aday olarak katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.