Resmi Gazete’de yayımlandı! Hepsi ücretsiz oldu

Resmi Gazete’de yayımlandı! Hepsi ücretsiz oldu
Merakla beklenen soruya sonunda yanıt geldi. Resmi Gazete’de yayımlandı. Kurban Bayramı'nda otoyollar ücretsiz mi? Onlar hariç hepsi ücretsiz olacak...

Kurban Bayramı tatiline sayılı günler kala vatandaşlara güzel bir haber geldi. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) sorumluluğundaki köprü ve otoyollar ile İstanbul, Ankara ve İzmir’deki metro ve raylı sistem hatları ücretsiz hizmet verecek. Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda alınan bu karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

OTOYOL VE KÖPRÜ GEÇİŞLERİ ÜCRETSİZ 

KGM’nin sorumluluğu altında bulunan otoyollar ve köprüler, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü de dahil olmak üzere, bayram tatili boyunca ücretsiz olacak. Ücretsiz geçişler, 15 Haziran Cumartesi (Cumayı cumartesiye bağlayan gece) saat 00.00’dan başlayacak ve 24 Haziran Pazartesi saat 07.00’ye kadar devam edecek. Ancak, yap-işlet-devret projeleri bu uygulamadan muaf tutuldu. 

ŞEHİR İÇİ TOPLU TAŞIMA BAYRAMDA ÜCRETSİZ 

Vatandaşlar, bayram tatili süresince Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattı seferlerinden ücretsiz yararlanabilecek. Ayrıca, belediyeler ve belediyeler tarafından kurulan birlik, müessese ve işletmeler tarafından yürütülen toplu taşıma hizmetleri de 16 Haziran Pazar saat 00.00’dan (Cumartesi’yi pazara bağlayan gece) 19 Haziran Çarşamba gün sonuna kadar ücretsiz olacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.