Surlardaki katliamda yeni detaylar ortaya çıktı: Cinayetten önce beraber ekmek aldıkları tespit edildi

Surlardaki katliamda yeni detaylar ortaya çıktı: Cinayetten önce beraber ekmek aldıkları tespit edildi
Türkiye'nin konuştuğu Fatih’teki katliamın soruşturmasından yeni detaylar çıktı. Katledilen İkbal Uzuner’in telefon şifresinin çözüldüğü açıklandı. Ayrıca,Katil Semih Çelik’in, Ayşenur Halil ile birlikte fırına gidip ekmek aldığı tespit edildi.

Fatih'te Semih Çelik tarafından 19 yaşındaki İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in kısa aralıklarla öldürülmesine dair soruşturmada çarpıcı gelişmeler ortaya çıkıyor. Olaydan sonra ele geçirilen telefonlar ve katilin laptopu, incelemeye alınmıştı.

Yapılan açıklamalara göre, İkbal Uzuner’in telefon şifresi kırıldı, fakat Ayşenur Halil’in iPhone marka cihazının şifresinin henüz çözülemediği, uzman ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi. Bu tür durumlarda iPhone şifrelerinin kırılması için Apple ile işbirliği yapıldığı da soruşturma birimleri tarafından belirtildi. "Apple cihazlarındaki iCloud hesap şifrelerinin kırılması için Apple’a başvurmak gibi bir prosedür izleniyor."

"CİNAYETİ İŞLEYİP KENDİNİ İHBAR ETMİŞ"

Soruşturmanın ortaya çıkardığı diğer bir detay ise katil zanlısı Semih Çelik’in Ayşenur Halil ile dışarıda buluşup birlikte bir fırına giderek kahvaltılık ekmek aldıkları. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülere göre, Çelik genç kızı evine götürdükten sonra burada cinayeti işledi. Şoke edici şekilde, cinayetin hemen ardından kendi cep telefonundan polisi arayıp "Cinayet işledim" ihbarında bulundu. Ardından ise İkbal Uzuner’le buluşmak üzere Fatih’teki surlara yöneldiği öğrenildi.

Kaynak:Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.