Teğmen Ebru Eroğlu'nun itiraz dilekçesi ortaya çıktı: TSK'ya derinden bağlıyım disiplinsizlik yapmam
Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganıyla subay andı okuyan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilen beş teğmenden biri olan Ebru Eroğlu, orduya geri dönmek için dava açarak itiraz dilekçesini sundu.
Eroğlu, söz konusu dilekçede TSK'ya olan bağlılığını vurgulayarak, Harbiye'ye 1. sırada girdiğini, çeşitli başarılar elde ettiğini ve ordusuna hizmet etmekten gurur duyduğunu aktardı. Ayrıca, disiplinsizlik kastının olmadığını da ifade etti.
"TSK'YA DERİNDEN BAĞLIYIM. DİSİPLİNSİZLİK KASTIM OLAMAZ"
Sözcü Gazetesi'nin ulaştığı itiraz dilekçesinde teğmen Ebru Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Harbiye'ye 1. girdim, 1. bitirdim. Kayakta, koşuda, atışta 1. oldum, dalgıç sertifikası aldım. Erkeklerin katıldığı komando kursunu 58. bitirdim. Bakanlık beni başarılarımdan dolayı İtalya'daki silahlı çatışma yarışmasına gönderdi. Devletime yakışır bir Harbiye'li olmaya çalıştım. TSK'ya derinden bağlıyım. Disiplinsizlik kastım olamaz.'
"NASIL OLUR DA DEVLETİN VEYA TSK'NIN İTİBARINA ZARAR VEREBİLİR?"
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ve 11 avukat tarafından hazırlanan dava dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:
"Disiplin soruşturmasına konu eylem, tören bitimi sonrası yaşanmıştır. Tören sonrası teğmenler, Kara Harp Okulu'nun emir ve komutasından çıkıp, mehil müddet iznindedir. Subay andının içeriğinin herhangi bir olumsuzluk içermediği, metnin içeriği ile ilgili bir sorun bulunmadığı idare tarafından da vurgulanmıştır. 2022'ye kadar törenlerde okunan ve bazı resmi törenlerde okunmaya devam eden subay andının, törenden sonra subaylık hayatlarının ilk gününde topluca okunması nasıl olur da devletin veya TSK'nın itibarına zarar verebilir?
"DEVLETİN VE TSK'NIN İTİBARININ ZEDELENMEDİĞİ APAÇIK ORTADADIR"
YDK kararının çoğunluk oyu gerekçesinde, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sözü bir disiplinsizlik değildir. 'Büyük önder Atatürk milletimiz ve devletimizin ortak değeridir, tartışılamaz' denilmektedir. 1995'ten 2023'e kadar resmi törende okunan subaylık andı toplumda karşıtlık yaratmamış ise bu olayda tören sonrası okunması neden karşıtlık yaratmıştır. Bu yemin metni törende okunmuş olsa, bir karşıtlık tartışması olacak mıydı? Toplumun çok büyük kısmına göre (kamuoyu yoklamaları yüzde 90 civarında) teğmenlerin eylemi nedeniyle devletin ve TSK'nın itibarının zedelenmediği apaçık ortadadır."
Kaynak:Sözcü
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.