Ünlü köftecide 'domuz eti' iddiası: Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan açıklama geldi

Ünlü köftecide 'domuz eti' iddiası: Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan açıklama geldi
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimlerinde, ünlü köfteci zincirine ait ürünlerde domuz eti tespit edilmesi büyük yankı uyandırdı. Bakan Yumaklı, konuya ilişkin, "Herhangi bir toleransımız olmayacak" dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda taklit ve tağşişine karşı başlattığı denetimlerde büyük bir zincir köftecinin ürünlerinde domuz eti tespit etti. Konu gündemde sıcaklığını korurken, firmanın adının ifşa edilmemesi dikkat çekti. Dün paylaşılan bir belge ise iddiaları güçlendirdi.

FİRMA İFŞA EDİLMEDİ

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre, ünlü köfteci zincirinin iki farklı şubesinden alınan numunelerde domuz eti bulunduğu doğrulandı. Ancak firmanın ifşa listesinde yer almaması, kamuoyunda soru işaretlerine neden oldu.

TEKNİK SÜREÇ TAMAMLANINCA YAYIMLANACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Gıda güvenilirliğini sağlamak ve kamu sağlığını korumak, Anayasa ve kanunlarımızın Bakanlığımıza verdiği temel bir görevdir. Bu kapsamda, Bakanlığımız hem tüketicimizin hem de üreticimizin hak ve menfaatlerini korumakla mükelleftir. Yeni Gıda Kamuoyu Duyurusu Sistemimizde 8 binden fazla gıda denetçimizle yaptığımız rutin ve anlık denetimlerde ortaya çıkan her türlü uygunsuzluk, teknik sürecin tamamlanmasının ardından yayımlanmaktadır.”

Bakanlık, açıklamasında uygunsuzluk tespit edilmesi halinde toplatma, idari para cezası ve üretimin askıya alınması gibi yaptırımların uygulanacağını belirtti. Eğer insan sağlığını tehdit eden bir durum varsa, suç duyurusunda bulunulacağı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.