'Yenidoğan Çetesi'nden yeni itiraflar: Bebek narkotik ilaçla uyutulmuş

'Yenidoğan Çetesi'nden yeni itiraflar: Bebek narkotik ilaçla uyutulmuş
Yenidoğan Çetesi soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Çete üyelerinden bazıları etkin pişmanlık yasasından faydalanmak için ifade verdi. Şüphelilerden biri hastaneye getirilen bir bebeğin ağır narkotik ilaçlarla uyutulduğunu açıkladı.

Türkiye'yi derinden sarsan yenidoğan çetesi soruşturmasında yeni detaylar gündeme geldi. Etkin pişmanlıktan faydalanmak isteyen şüphelilerden olan hemşire Hasan Basri Gök itirafta bulundu. Gök, hastaneye durumu iyi gelen bir bebeğin, narkotik ilaçlarla uyutulduğunu ve ardından kötüleşerek hayatını kaybettiğini belirtti.

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun aktardığına göre, bir bebeğin ölümüyle ilgili yaşananları anlatan Gök, "Bebek geldiğinde durumu kötü değildi, ancak yatışının 2. veya 3. gününde kalp anomalisi yaşamaya başladı. Fırat Sarı, bebeği ameliyat edilemeyecek bir hastaneye sevk etti. Hakan Doğukan Taşcı, bebeği ağır narkotik ilaçlarla yaklaşık 1.5 ay boyunca uyuttu" dedi.

"USULSÜZ EPİKRİZ RAPORLARI DÜZENLENDİ"

Yenidoğan ünitesinde çalışan Gök, ayrıca usulsüzlükleri de itiraf etti. İfadesinde, "Epikriz raporlarını Fırat Sarı’nın talimatları doğrultusunda değiştirip tekrar düzenledik. Hasta basamaklarıyla oynadık ve SGK’ya sahte faturalar kestik" diyen Gök, yaşananları ayrıntılarıyla anlattı. Fırat Sarı’nın emriyle hastane ilaçlarının da yasadışı satışını yaptıklarını kabul eden Gök, "Bu işlemlerden elde edilen parayı Fırat Sarı’ya teslim ettik" dedi.

"DOKTOR YERİNE BEN EPİKRİZ YAZDIM"

Hemşire Hakan Doğukan Taşcı ise etkin pişmanlık kapsamında verdiği ifadede, "Fırat Sarı beni usulsüz işlerin içine soktu. Şeyhmus Çelik isimli doktor yerine epikriz raporları yazdım. Bu işlemleri yaparken hastanede nöbetçi doktor bulunmuyordu, sorumluluk bize yükleniyordu" ifadelerini kullandı. Ayrıca, yeni doğan bebeklerin uygun olmayan koşullarda hastanelere sevk edilerek hayatlarının tehlikeye atıldığını ve bu işten kâr elde edildiğini belirtti.

"BEBEK TÜCCARLIĞI YAPIYORDU"

Hakan Doğukan Taşcı, olayla ilgili CİMER’e şikayette bulunduğunu ve bebek tüccarlığı yapıldığını iddia etti. "Birçok özel hastane ile anlaşarak yeni doğan bebekleri yatış yaptırıp bundan kazanç elde ediyordu" dedi. Yasadışı işlemlere karıştığını kabul eden Taşcı, pişman olduğunu ve bu yüzden etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.