Yenidoğan Çetesi’nin korkunç detayları ortaya çıktı: 47 şüpheli hakkında 494 sayfalık iddianame

Yenidoğan Çetesi’nin korkunç detayları ortaya çıktı: 47 şüpheli hakkında 494 sayfalık iddianame
İstanbul’da "Yenidoğan Çetesi" olarak adlandırılan suç örgütü, acil müdahale gerektiren bebekleri özel hastanelere yönlendirip bebek ölümlerine yol açtı. 22’si tutuklu 47 şüpheli hakkında hazırlanan 494 sayfalık iddianamede kan donduran detaylar yer aldı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada, bebeklerin sağlık durumları kötü gösterilerek uzun süre hastanede tutulduğu ve Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) yüksek ücretler tahsil edildiği ortaya çıktı. İddianamede, bazı ailelerden fazladan para alındığı, bu gelirlerin ise suç örgütü üyeleri arasında paylaşıldığı ifade edildi.

YOĞUN BAKIMDAKİ BEBEKLERİN HAYATLARI TEHLİKEYE ATILDI

Suç örgütünün, uygun olmayan hastanelere yönlendirilen bebeklerin enfeksiyon kaparak hayatlarını kaybetmelerine sebep olduğu vurgulandı. Zanlıların asıl amacının, bebeklerin sağlığı yerine maddi kazanç elde etmek olduğu kaydedildi. Yoğun bakım ünitelerinde uygulanan usulsüz işlemlerle elde edilen gelirin 3-4 katına çıktığı iddianamede belirtildi.

"MEHTAP ÇOCUĞU ÖLDÜR!" KAN DONDURAN TELEFON KAYITLARI

Şüpheliler arasında geçen telefon görüşmeleri de iddianamede yer aldı. Özel hastanede görevli hemşire Mehtap Sayar’ın, şüpheli Hasan Basri Gök ile yaptığı bir telefon görüşmesinde, Gök’ün “Mehtap çocuğu öldür, elli satürasyonlu çocuk mu olur” dediği ortaya çıktı. Bu konuşmalar, örgütün bebeklerin hayatını hiçe sayarak maddi çıkar elde etmeye odaklandığını gözler önüne serdi.

HEMŞİRELER DOKTOR GİBİ HAREKET ETTİ

İddianamede, suç örgütü üyelerinin hastanelerde doktor yetkisi olmamasına rağmen hemşirelerin kendilerini doktor olarak tanıtıp müdahalelerde bulunduğu, hastane yoğun bakım ünitelerinin kapasitesinin üstünde dolduğu ve bu durumun bebek ölümlerine neden olduğu aktarıldı. Şüpheliler, sahte raporlar hazırlayarak hasta bebeklerin sağlık durumunu olduğundan kötü gösterip haksız kazanç sağladı.

BEBEK ÖLÜMLERİNDEN SORUMLU 21 KİŞİ

İddianamede, örgüt lideri Fırat Sarı ve İlker Gönen'in “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçlarından 177 yıl ile 582 yıl arası hapisle cezalandırılması talep edildi. 21 şüphelinin bebek ölümlerinden doğrudan sorumlu olduğu ve bunların ağır ceza ile yargılanmaları gerektiği ifade edildi. Örgütün işbirliği içinde olduğu hastaneler hakkında da kapatma ve mal varlıklarına el konulması isteniyor.

OLAYA KARIŞAN HASTANELER TEK TEK AÇIKLANDI

Şüpheli Fırat Sarı’nın liderliğindeki suç örgütü, İstanbul ve çevresindeki çeşitli özel hastanelerde bebek yoğun bakım ünitelerini kiralayarak faaliyet gösterdi. Adı geçen hastaneler arasında Avcılar Hospital, Bağcılar Medilife Hastanesi, Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Birinci Hastanesi, Doğa Hospital, Reyap İstanbul Hastanesi gibi birçok özel hastane yer alıyor. Bu hastanelerde doktorlar yerine hemşirelerin sağlık hizmeti sunduğu ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.