Hayvan hakları savunucuları yasa teklifini protesto etti: Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin

Hayvan hakları savunucuları yasa teklifini protesto etti: Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin
Hayvan hakları savunucuları, Meclis’ten geçirilmek istenen ve sokak hayvanlarının katledilmesini öngören yasa teklifini Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi’nin çağrısı ile İstanbul Şişhane’de protesto etti. Hak savunucuları, ellerinde "Hayvana, insana, yeryüzüne özgürlük", "Vicdanınız yok mu? Sokak hayvanları için ötenazi katliamdır", "Doğal yaşam alanı köpeklerin yok edildikleri alan", "Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin" dövizleriyle seslerini yükseltti.

Sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeleri içeren 17 maddelelik Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Meclis’e sunuldu.

Teklife göre kuduz, bulaşıcı hastalık veya tedavi edilemeyen hastalığı olan veya sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara ötanazi yapılacak, yani öldürülecek.

Yapılan değişiklikle sokak hayvanlarıyla ilgili yetkiler belediyeye bırakılacak, düzenlemeye uymayan belediye başkanları 6 aydan 2 yıla kadar hapis yaptırımı ile karşı karşıya kalacak.

Diğer yandan sahipsiz hayvan popülasyonunun azalmaması durumunda ise sağlıklı hayvanlar da ötenazi, yani öldürülme tehdidiyle karşılaşacak.

'TOPLAMA KAMPLARINA HAYIR'

Artı Gerçek'ten Müzeyyen Yüce'nin haberine göre; hayvanların öldürülmesini içeren yasa teklifine karşı sokak eylemlerine başlayan hayvan hakları savunucuları, bugün de İstanbul’da bir araya geldi.

Dkkelwee

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi’nin çağrısı ile Şişhane Meydanı’nda toplanan hayvan hakları savunucuları ve İstanbul Barosu avukatları söz konusu yasa teklifinin ‘katliam yasası’ olduğunu belirterek geri çekilmesi çağrısında bulundu.

“Katliam yasasına hayır” pankartı açan kitle, “Öldüren yasa istemiyoruz”, “Kısırlaştır, aşıla, sokakta yaşat”, “Toplama kamplarına hayır” afişleri taşıdı. Kalabalık sık sık “Ötenizi demek cinayet demek”, “Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin” sloganları attı.

Gklfdcf

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi adına Ersin Tek ile Sevcan Çamlıdağ’ın yaptığı basın açıklamasında şu noktalara dikkat çekildi:

'HAYVALARI TÜRLÜ YALANLARLA HEDEF HALİNE GETİRDİNİZ'

AK Parti iktidarının yalanlar üzerine kurulu kanlı yasa teklifini ifşa ediyoruz!Meclis’in Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’na sunulan yasa teklifi, sokakta yaşayan hayvanlara hayatı çok görüyor! 1,5 sene önce 6 Şubat depremlerinde enkaz altından insan kurtaran köpek Proteo’yu yerlere göklere sığdıramayanlar şimdi gelmiş, sokaklarda tek bir hayvan bırakmayana kadar katliam yapacağız diyorlar. Oysa türlü yalanlarla hedef hâline getirdiğiniz bu hayvanlarla Proteo arasında hiçbir fark yok!

AK Parti’nin yalanlarına kanmıyor, bu kanlı yasa teklifini reddediyoruz!

'KISIRLAŞTIRMA SEFERBERLİĞİ İLAN EDİN, POPÜLASYONU DÜŞÜRÜN'

2004 yılında kendi çıkardığı kanundaki “kısırlaştır-aşıla-yerine bırak” modelini uygulasa 20 yılda sokaktaki hayvan popülasyonunu pekâlâ kontrol altına alabilecekken bunu yapmayan AK Parti, şimdi artan hayvan popülasyonundan dem vuruyor ve belediyelere uygulatamadığı kısırlaştırma seferberliğinin faturasını, hayvanlara kesmeye çalışıyor. Tıpkı şiddete, tacize uğrayan kadınlara “O saatte orada ne işi varmış?” dendiği gibi, sokaklarda her gün şiddete uğrayan, mağdur olan hayvanlar düşmanlaştırılıyor. Ölüm kampları inşa ettireceğinize yurt çapında kısırlaştırma seferberliği ilan edin, popülasyonu düşürün!

MUHALİF BELEDİYELERE ÇAĞRI

Teklifle hayvanlara ölüm kampları inşa edenlere araziler, binalar tahsis edeceğiz diyorsunuz; bakımevi dediğiniz ölüm kamplarında, ameliyathane dediğiniz işkencehanelerde, alet ve ekipman dediğiniz işkence aletleriyle hayvanlara zulmedecek kurum ve kuruluşlara teşvik veya mali destek sağlayacağız diyorsunuz. Söyleyin; elinizde hayvanların kanıyla kimleri zengin edeceksiniz? Tüm muhalif belediyeleri acilen bu teklifin karşısında tavır almaya, katliama hayır demeye davet ediyoruz! Çünkü biliyoruz ki bu teklifin halk nezdinde hiçbir meşruiyeti yoktur. Yüzyıllardır sokaklardaki hayvanlarla bir arada yaşayan halk, hayvanların ölüm fermanına dur demeyen tüm yetkililerden hesap soracaktır! Yalanlar üstüne kurduğunuz bu yasayı kabul etmiyoruz. Ne toplama kampları ne ölüm! Tek çözümün bugüne kadar uygulanmayan aşılama, kısırlaştırma ve yerinde yaşatma olduğunu gizleyemezsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.