2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. ilk kademe öğrencileri her yıl olduğu gibi sıralarına bir hafta erken oturdu. Okul öncesi eğitime ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için rehberlik çalışmaları ve okula uyum eğitimleri, 2-3 Eylül'de; Ortaokula başlayacak öğrenciler için ise 9 Eylül haftasında düzenlenecek.

UYUM ETKİNLİKLERİNDE AİLELER DE YER ALACAK

Eğitimin ilk gününde ilkokula başlayacak öğrencilerin ailelerine yönelik "İlkokul 1. Sınıfa Uyum Haftası" sunumu yapılacak. Ailelere aynı gün çocuklarıyla okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak. Uyum eğitiminin ikinci gününde ise okullarda uyum haftası etkinlikleri yapılacak.

Ortaokul öğrencilerine ise 9 Eylül'de ailelere yönelik "ortaokul 5. sınıfa uyum rehberi" sunumu yapılacak. Sunum öncesinde ailelerle tanışma etkinlikleri gerçekleştirilebilecek. Ailelere okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak.

İkinci gün ise öğrencilere rehberlik uygulamaları yapılacak. Etkinliklerin yapılacağı saatler okul müdürlüklerince planlanacak.

'LİSEYE HOŞ GELDİN' KİTAPLARI HAZIRLANDI

Millî Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk defa liseye başlayacak öğrenciler için müfredattaki değişikliklerin yer aldığı 8 bölümden oluşan "liseye hoş geldin" kitapları hazırladı.

Bakan Tekin’den "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" açıklaması Bakan Tekin’den "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" açıklaması

"Liseye Hoş Geldin" kitapları; Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, felsefe, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve İngilizce derslerindeki yenilikler ile lise müfredatının neleri barındırdığına ilişkin konuları içeriyor.

"Liseye hoş geldin" kitaplarına "https://ogmmateryal.eba.gov.tr/liseye-hosgeldin" adresinden erişilebilecek.

YENİ MÜFREDAT UYGULANACAK

MEB'in "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında hazırladığı ve eğitim çevrelerince çokça tartışmaya konu olan yeni müfredat, 9 Eylül'den itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli şekilde uygulanacak.

Editör: Seda İncirkuş