Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM), İsrail'in Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'yi kasıtlı olarak hedef alarak öldürdüğünü bildirdi. ISM, Eygi'nin işgal altındaki Batı Şeria'daki barışçıl gösterilere gözlemci olarak katıldığını ve İsrail ordusunun Eygi'yi hedef alarak gerçek mühimmatla ateş açtığını belirtti.

KESKİN NİŞANCI TARAFINDAN HEDEF ALINDI

Açıklamada, Eygi'nin başından vurularak ağır yaralandığı ve Filistin hastanesine kaldırıldığı, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ifade edildi. ISM, Eygi'nin şehit kabul edildiğini ve Batı Şeria'nın Beyta beldesinde 2020'den bu yana öldürülen 18'inci gösterici olduğunu duyurdu. Eygi'nin zeytin ağacının yakınlarında dururken bir keskin nişancı tarafından hedef alındığı kaydedildi.

Meteoroloji saat vererek 5 ili uyardı: Sağanak yağış geliyor Meteoroloji saat vererek 5 ili uyardı: Sağanak yağış geliyor

"ABD VE AVRUPA HÜKÜMETLERİ İSRAİL'İN CEZALANDIRILMASINI ENGELLİYOR"

Ayrıca, ISM gönüllüsü ve görgü tanıklarının ifadelerine göre, İsrail ordusunun kasıtlı olarak Eygi'yi kafasından vurduğu belirtildi. ISM, ABD ve Avrupa hükümetlerinin İsrail'in cezalandırılmasını engelleyerek Gazze'de soykırıma ortak olduklarını öne sürdü.

Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren bir insan hakları aktivistiydi. 2003'te İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen ABD vatandaşı Rachel Corrie de aynı harekete mensuptu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eygi'nin öldürülmesini lanetleyerek, İsrail’in insanlığa karşı suçlarının hesabını hukuk önünde vermesi için çaba göstermeye devam edeceklerini ifade etmişti.

Kaynak: AA