İsrail ordusu, Cenin’de "Filistin Kızılayına" engel oldu

İsrail ordusu, Cenin’de
İsrail ordusunun, Cenin kentinde Filistin Kızılayı ekiplerinin insani yardım çalışmalarına engel olduğu bildirildi.

İsrail ordusunun, Cenin kentinde Filistin Kızılayı ekiplerinin insani hizmet sunma çalışmalarına engel olduğu bildirildi. Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin özellikle Cenin kentinde ve işgal altındaki Batı Şeria'da Kızılay'ın yürüttüğü insani hizmet alanlarını daraltmasından büyük endişe duyulduğu ifade edildi. Açıklamada, İsrail ordusunun Cenin kentindeki konutlar, altyapı, elektrik ve su şebekelerine verdiği büyük tahribatın, bölgede tehlikelere yol açabileceği vurgulandı.

ULUSLARARASI İNSANCIL HUKUKA UYMA ÇAĞRISI

İsrail'in Filistin Kızılayı ekiplerinin saldırılarda zarar gören mağdurlara temel yardımları ulaştırmasına engel olduğu belirtilirken, İsrail güçlerinin hasta, yaşlı, yaralı ve doğum yapmak üzere olan hamile kadınların hastanelere ulaşmasını da engellediği ifade edildi. Uluslararası topluma İsrail'in uluslararası insancıl hukuka uyması için ivedilikle harekete geçme çağrısı yapıldı.

GAZETECİLERİ KORKUTMAK İÇİN HAVAYA ATEŞ AÇILDI

Bölgedeki olayları takip eden AA muhabiri, İsrail askerlerinin, Cenin kentinin yollarını kazıyan askeri iş makinelerini görüntüleyen gazetecilere havaya ateş açtığını ve bu sırada yaralanan olmadığını bildirdi. İsrail askerleri, Cenin'in Sinema Kavşağı çevresini kazarken, olayları takip eden gazetecilerin üzerine iş makinelerini sürdü. Gazeteciler, alandan uzaklaşmaya çalışırken panik yaşadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.