İsrail'in, Lübnan'ın güneyinde Sivil Savunma Teşkilatı ekiplerini hedef alan iki ayrı saldırısında, üç ilk yardım görevlisi hayatını kaybetti, dört kişi ise yaralandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı'na bağlı Kamu Sağlığı Acil Durum Operasyon Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, sivil savunma ekiplerinin, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Farun kasabasına düzenlediği saldırıların neden olduğu yangını söndürmek üzere bölgeye intikal ettiği belirtildi.

THY kabin ekibine hakaret eden yolcuyu kara listeye aldı THY kabin ekibine hakaret eden yolcuyu kara listeye aldı

İTFAİYE ARACINI HEDEF ALDILAR

İsrail ordusunun, yangını söndürmeye giden sivil savunma ekiplerinin bulunduğu itfaiye aracını hedef aldığı ve ilk belirlemelere göre üç ilk yardım görevlisinin yaşamını yitirdiği, biri ağır olmak üzere iki kişinin de yaralandığı bildirildi.

BAŞKA BÖLGEDE 2 İLK YARDIM GÖREVLİSİ DAHA YARALANDI

Aynı merkezin başka bir açıklamasında ise sivil savunma ekiplerinin, İsrail'in saldırıları sonucunda yangın çıkan Kabriha kasabasında da saldırıya maruz kaldığı ifade edildi. İsrail ordusunun, Kabriha ve çevresini top mermileriyle vurması sonucu sivil savunma teşkilatına ait bir aracın yoldan çıktığı ve bu olayda iki ilk yardım görevlisinin yaralandığı kaydedildi. Yaralılardan birinin vücudunda ciddi kırıklar oluştuğu ve acilen ameliyata alındığı bilgisi verildi.

"BU TÜR SALDIRILAR ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRI"

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in ambulans ve itfaiye araçlarıyla insani görevlerini yerine getiren sağlık görevlilerini hedef almasını kınadı ve bu tür saldırıların uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurguladı. İsrail'in bu tür saldırılarla insani görevlerin yerine getirilmesini engellediği ve uluslararası normları ihlal ettiği belirtildi.

TOPLAMDA 27 SAĞLIK ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Abyad, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in sivil savunma ekiplerine yönelik saldırılarını en güçlü şekilde kınadığını ifade etti. Abyad, şu ana kadar İsrail'in saldırıları sonucunda 25 ilk yardım görevlisi ve iki sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini, 94 kişinin ise yaralandığını belirtti. Ayrıca, iki hastane, 21 sağlık merkezi, 32 ambulans ve itfaiyenin hedef alındığını dile getirdi.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati ise İsrail'in saldırılarını kınayarak, bu saldırının uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğunu belirtti. Mikati, Batılı ülkelerin büyükelçilerini ve uluslararası kuruluşların temsilcilerini acil bir toplantıya çağırdığını duyurdu.

Kaynak: AA