THY kabin ekibine hakaret eden yolcuyu kara listeye aldı THY kabin ekibine hakaret eden yolcuyu kara listeye aldı

İsrail genelinde, Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplarla esir takası anlaşması yapılması talebiyle geniş çaplı gösteriler düzenlendi. Başta Tel Aviv, Kudüs ve Hayfa olmak üzere birçok kentte on binlerce İsrailli sokağa inerek, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinden acil bir şekilde esir takası anlaşması yapmasını talep etti.

Göstericiler, hükümeti eleştiren sloganlar atarak ve dövizler taşıyarak tepkilerini dile getirdi. Tel Aviv ve Hayfa’da bazı ana yollar trafiğe kapatıldı.

İsrail Kanal 12 Televizyonu, düzenlenen bu gösterilerin, 7 Ekim 2023'ten bu yana gerçekleştirilen en büyük protestolardan biri olduğunu belirtti.

Ateşkes ve esir takası için uzun süredir müzakereler devam ediyor. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde süren saldırılarının durdurulması ve esirlerin serbest bırakılması için taraflar arasında görüşmeler devam ederken, Netanyahu, siyasi nedenlerle Hamas ile esir takası anlaşması yapmamakla suçlanıyor. İsrail’in anlaşma taslağına eklediği bazı maddeler ve özellikle de Mısır-Gazze sınır hattı Philadelphi Koridoru’nda kontrolü sürdürme ısrarı, müzakerelerin tıkanmasına neden oluyor.

İSRAİL HÜKÜMETİNE TEPKİLER BÜYÜYOR

Son olarak, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin Refah kentinde bir tünelde altı İsrailli esirin cesedine ulaştığı açıklanmıştı. İsrailli esirlerin aileleri, Netanyahu’yu esirlerin ölümünden sorumlu tutarak, hükümetin esir takası anlaşmalarını baltaladığını savunuyor. Netanyahu ise kalan esirlerin serbest bırakılması için hükümetin kararlı olduğunu, ancak anlaşma sağlanamamasının sorumlusunun Hamas olduğunu öne sürüyor.

Kaynak: AA