İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde okullarda güvenliği sağlamak amacıyla kapsamlı koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirleri planladı. Alınan bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında bulunan 235 okulda, 204 kolluk görevlisi sabit olarak görevlendirildi.

564 RESMİ VE SİVİL POLİS EKİBİ GÖREV ALACAK

İl genelinde bulunan 2 bin 497 okulun yönetimleriyle sürekli irtibat halinde olacak 1094 güvenli eğitim koordinasyon görevlisi, bu okulları düzenli olarak ziyaret edecek. Ayrıca, 1290 okulun giriş ve çıkış saatlerinde, toplam 564 resmi ve sivil ekiple eğitim öğretim dönemi boyunca güvenlik tedbirleri alınacak.

Yeni eğitim-öğretim dönemi güvenlik tedbirleri görüşüldü - Medyabar

Trafik tedbirleri kapsamında ise 338 ekiple 532 noktada servis araçlarına yönelik uygulamalar yapılacak. İstanbul'un 39 ilçesinde faaliyete geçirilen Mobil Okul Timleri (M.O.T.), yeni eğitim öğretim döneminde de görevlerini sürdürecek. Bu ekipler, okul yöneticileriyle sürekli iletişim halinde olup, okul ve çevrelerinde etkin bir denetim mekanizması oluşturmayı hedefliyor. Şok uygulamalarla okul çevrelerinin güvenliği ve huzuru sağlanacak.

Oğuz Özat: Öğretmen atamaları mali nedenlerle yapılmıyor Oğuz Özat: Öğretmen atamaları mali nedenlerle yapılmıyor

OKUL ÇEVRESİNDE KAPSAMLI UYGULAMALAR YAPILACAK

Okulların açılmasıyla birlikte, il genelinde Çocuk, Asayiş, Trafik, Önleyici, Narkotik Şube ve İlçe Emniyet Müdürlükleri personeli ile Mobil Okul Timleri başta olmak üzere ilgili tüm ekiplerin katılımıyla okul çevrelerinde şüphelilere, umuma açık yerlere, okul servis araçlarına, park ve bahçelere yönelik kapsamlı uygulamalar yapılacak. Bu uygulamalarla okul çevresinde meydana gelebilecek muhtemel olaylar ve olumsuzlukların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kaynak: AA