İstanbullulara müjde! Toplu taşıma ücretsiz oluyor: İBB duyurdu

İstanbullulara müjde! Toplu taşıma ücretsiz oluyor: İBB duyurdu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi müjdeyi verdi! İstanbullular o tarihte toplu taşıma ücreti ödemeyecek...

İstanbul’da okulların açılacağı 9 Eylül Pazartesi günü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı toplu ulaşım araçları 06.00-16.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek. İBB tarafından yapılan açıklamada, 9 Eylül’de 17 bin okul servisinin trafiğe çıkacağı ve kentteki trafik yoğunluğunu en aza indirmek için çeşitli önlemler alındığı bildirildi. 

TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK 

9 Eylül Pazartesi günü, okulların açıldığı ilk gün toplu ulaşımda yoğunluğu azaltmak amacıyla, İBB'ye bağlı bilet entegrasyonuna dahil toplu ulaşım araçları sabah 06.00 ile 16.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek. Aynı gün, okul servis araçlarının İSPARK otoparklarından da ücretsiz yararlanacağı açıklandı. 

1 OCAK 2023 YILBAŞI TOPLU TAŞIMA BEDAVA MI? Yılbaşında İETT otobüsü, metro,  marmaray, metrobüs, vapur ve tramvay ücretsiz mi? - Son Dakika Haberler

EK SEFERLER VE YOĞUN TRAFİK TAKİBİ 

İETT, okulların açılmasının ardından her gün 1716 ek sefer düzenleyecek. Ayrıca Metro İstanbul, günlük 435 ilave sefer planlayarak ulaşımda aksaklık yaşanmamasını hedefliyor. Kent içi kameralarla İstanbul trafiği yakından izlenecek ve tıkanan arterler anında tespit edilerek ilgili birimlere bildirilecek. Yetkili birimler, trafiğin rahatlatılması için 3 gün boyunca nöbet tutacak. 

Açıklamada, okulların açılmasının ardından ilk iki gün boyunca okul servis araçlarının arabalı vapurlardan öncelikli olarak faydalanacağı belirtildi. İDO’nun Sirkeci-Harem hattında yaya yolcuların ise ücretsiz seyahat edeceği ifade edildi. 

Şehir Hatları da okulların açılışıyla birlikte kış tarifesine geçiyor. İstanbul genelinde 113 ekipten oluşan 259 zabıta personeli, trafik denetimi ve yönlendirme görevlerini üstlenerek okulların bulunduğu bölgelerde güvenliği sağlayacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.