İstanbul'un temmuz enflasyonu açıklandı: Yıllık artış yüzde 70'i aştı

İstanbul'un temmuz enflasyonu açıklandı: Yıllık artış yüzde 70'i aştı
Enflasyon artışları ve hayat pahalılığı vatandaşın bütçesini zorlamaya devam ediyor. İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) raporuna göre, İstanbul'da yıllık enflasyon temmuzda yüzde 72,8 olarak kaydedildi. Haziranda yüzde 3,42 olan aylık enflasyon temmuzda yüzde 4,21'e yükseldi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), temmuz ayı enflasyon verilerini paylaştı.  Perakende fiyatları yansıtan ve 2024 Haziran ayında yüzde 3,42 artış izlenen Ücretliler Geçinme İndeksi, haziran ayına göre yüzde 4,21 artarken, geçen yılın aynı dönemine göre yıllık artış yüzde 72,80 olarak kaydedildi.

Temmuz ayında, Ulaştırma ve Haberleşme Harcamalarında yüzde 10,76, Kültür, Eğitim ve Eğlence Harcamalarında yüzde 6,72, Sağlık ve Kişisel Bakım Harcamalarında yüzde 6,60, Gıda Harcamalarında yüzde 4,44 artış yaşandı.

Konut Harcamalarında yüzde 4,23, Diğer Harcama kalemlerinde yüzde 2,78, Ev Eşyası Harcamalarında ise yüzde 1,52 artış görüldü. Buna karşılık, Giyim Harcamaları grubunda yüzde 2,04 oranında bir azalma yaşandı.

İstanbul’daki enflasyon oranları, özellikle Ulaştırma ve Haberleşme Harcamalarındaki kamu kaynaklı fiyat değişimleri ile Gıda Harcamaları grubundaki fiyat artışlarından etkilendi. Temmuz 2024 itibarıyla Giyim Harcamaları grubunda yaşanan azalma dikkat çekerken, genel enflasyon oranı yıllık yüzde 72,80 olarak belirlendi.

GİYİM HARCAMALARI GRUBUNDA AZALIŞ

2024 Temmuz ayında Giyim Harcamaları grubunda azalış izlendi. Genel indekste 2024 Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı yüzde 72,80, yıllık ortalama değişim oranı ise yüzde 76,54 olarak gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.