Kosova’da Türkçe dijital dergi "Genç Kalemler" yayınlandı

Kosova’da Türkçe dijital dergi
Kosova Türk Gençleri Platformu’nun hazırladığı "Genç Kalemler" dijital dergisi ilk sayısıyla okuyuculara sunuldu.

Kosova Türk Gençleri Platformu (KOTGEP) tarafından hazırlanan ve Kosova’nın Türkçe dijital dergisi olan "Genç Kalemler," okuyucuların beğenisine sunuldu. KOTGEP tarafından yapılan yazılı açıklamada, platformun çatısı altında bir araya gelen Kosovalı Türk gençlerin emekleriyle hazırlanan derginin ilk sayısıyla yayın hayatına başladığı ifade edildi.

KOSOVA'DAKİ TÜRK KİMLİĞİNE SAHİP ÇIKILMASI

Açıklamada, "Genç Kalemler" dergisi ile Kosova’daki Türk kimliğine sahip çıkılması ve Türkçe ile Türk edebiyatının dijital dünyada yaşatılmasının hedeflendiği belirtildi. Dergi, Kosova’daki Türk gençliğinin sesi olmayı amaçlıyor ve genç yazarların kaleme aldığı güncel konular, kültürel içerikler, röportajlar ve inceleme yazılarına yer veriyor.

DERGİ İNTERNET ÜZERİNDEN ÜCRETSİZ OLARAK OKUNABİLİR

Türk kültür mirasının ve Türkçe’nin Kosova’da yaşatılmasını ilke edinen "Genç Kalemler," internet üzerinden ücretsiz olarak okunabiliyor. Kosova’da 2011’de yapılan nüfus sayımına göre, ülkede 18 bin 738 Türk yaşıyor. Kosova Türkleri, Türk kimliğini korumak için geçmişten bugüne çeşitli alanlarda dergi ve gazeteler yayımlamaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.