Ankara'nın en eski tablosu Augustus Tapınağı'na yansıtıldı

Ankara'nın en eski tablosu Augustus Tapınağı'na yansıtıldı
Hollandalı ressama ait "Ankara Manzarası," projeksiyonla Augustus Tapınağı'nın duvarına yansıtıldı.

Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen bir etkinlikte, Hollandalı ressama ait Ankara'nın bilinen en eski tablosu "Ankara Manzarası," projeksiyonla Augustus Tapınağı'na yansıtıldı. Bu etkinlik, Türkiye ve Hollanda arasındaki dostluğun 100. yıl dönümünü kutlamak amacıyla gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Büyükelçi Joep Wijnands, tablonun, iki ülke arasındaki uzun süreli ilişkilerin ve kalıcı dostluğun bir sembolü olduğunu vurguladı. Tabloda, 18. yüzyılda anonim bir ressam tarafından yapılan Ankara'nın manzarası yer alıyor. Wijnands, bu tablonun, Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirasının önemli bir parçası olduğunu belirtti.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam da etkinlikte yaptığı konuşmada, bu tablonun Ankara'nın İpek Yolu üzerindeki önemli rolünü hatırlatarak, kültürel etkinliklerin iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirdiğine dikkat çekti.

Çam, Rijksmuseum, Rahmi Koç Müzesi ve diğer katkı sağlayanlara teşekkür ederek, böyle anlamlı bir mirasın paylaşılmasının önemine vurgu yaptı.

HER AKŞAM BELİRLİ SAATLERDE DEVAM EDECEK

Ankara'nın tarihi dokusuyla bütünleşen bu projeksiyon, katılımcılara hem kültürel bir deneyim sunarken hem de geçmişle günümüz arasında bir köprü kurdu. Projeksiyon, Ekim ortasına kadar her akşam belirli saatlerde devam edecek.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.