Balkan rüzgarı İstanbul’da esecek: 15. Uluslararası İstanbul Şiir Festivali başlıyor

Balkan rüzgarı İstanbul’da esecek: 15. Uluslararası İstanbul Şiir Festivali başlıyor
Dünya şiirlerini bünyesine toplayacak olan 15. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali başlıyor. 28 Eylül-6 Ekim tarihlerinde düzenlenecek festivalde, "Beyoğlu Şiir Rotası" edebiyatseverlere özel bir gezi sunacak.

Şiir Derneği tarafından düzenlenen 15. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali, bu yıl 28 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival, edebiyat tutkunlarını dünya şiiriyle buluşturmayı hedefliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilecek festivalde bu yılın ana teması Balkan coğrafyası olacak. Onursal başkanlığını Doğan Hızlan'ın yaptığı festivalde, aralarında Gürcistan, Sırbistan ve Yunanistan gibi ülkelerden gelen şairlerin de bulunduğu 28 yabancı şair, İstanbul’da şiir severlerle buluşacak.

Festival Başkanı Adnan Özer, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Her yıl dünyanın birçok ülkesinden şairleri misafir ettiğimiz festivalimizin bu yılki odağı Balkanlar oldu. Amacımız, şiir aracılığıyla Balkanlarla kültürel bağlarımızı güçlendirmek, edebiyat köprüleri kurmak” dedi.

ÜNLÜ ŞAİRLER FESTİVALE KONUK OLACAK

Bu yıl festivale Türkiye’den de önemli şairler katılacak. Ebru Özden, Seçil Hidayet, Elif Nuray, Ömer Erdem gibi isimler festivalin dikkat çeken yerli konukları arasında yer alıyor. Ayrıca Yunan şair Sophie Dionysopoulou ve Gürcü şair Dato Magradze de etkinlikte yer alacak önemli isimlerden.

BEYOĞLU ŞİİR ROTASI EDEBİYAT TUTKUNLARINI BEKLİYOR
Festivalin bu yılki sürprizlerinden biri "Beyoğlu Şiir Rotası" gezisi olacak. 29 Eylül’de gerçekleşecek bu özel gezi, Adnan Özer rehberliğinde Beyoğlu’nun edebi tarihine ışık tutacak. Özer, edebiyatçıların vakit geçirdiği Beyoğlu mekanlarını tanıtarak, meşhur anekdotlarını paylaşacak.

RAMİ KÜTÜPHANESİ'NDE AÇILIŞ ETKİNLİĞİ

Festivalin açılış etkinliği, 1 Ekim’de Rami Kütüphanesi’nde yapılacak. “Şiir Parkı / İstanbul Şiir Okuyor” etkinliğinde katılımcılar, mikrofon başına geçerek kendi şiirlerini okuyabilecekler. Aynı gün, festivalin şair konukları da bir araya gelerek “Uluslararası İstanbul Şiir Gecesi” adı altında şiirlerini seslendirecekler.

ŞAİR KADINLAR İSTANBUL’DA BİR KEZ DAHA BULUŞUYOR

Geçen yıl başlatılan "Şair Kadınlar Gecesi" etkinliği, bu yıl da festivalin en dikkat çeken bölümlerinden biri olacak. Atatürk Kültür Merkezi Kütüphanesi'nde düzenlenecek etkinlikte, yerli ve yabancı kadın şairler şiirlerini paylaşacak.

KAPANIŞTA ŞEHİR VE ŞİİR KONUŞULACAK

Festivalin kapanışı ise 5 Ekim’de Rami Kütüphanesi’nde yapılacak. “Şiir ve Şehir Programı” başlıklı iki konferansla modern şiirin şehre dayalı yapısı incelenecek. Adnan Özer’in konuşmacı olduğu "Modern Şiirin Bir İçeriği Olarak Şehir" ve Yaylagül Ceran’ın yer alacağı "Etik, Estetik ve Politik Olarak Şehir ve Poetika" başlıklı konferanslar, festivalin kapanış etkinlikleri arasında yer alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.