Banksy'nin kayıp eseri 'Balonlu Kız' bulundu: İki tutuklama

Banksy'nin kayıp eseri 'Balonlu Kız' bulundu: İki tutuklama
Ünlü sokak sanatçısı Banksy’nin ikonik eseri ‘Balonlu Kız’, Londra’da bir galeriden çalınmıştı. Yaşanan hırsızlık olayına ilişkin yapılan operasyonda, iki şüpheli tutuklandı.

Geçtiğimiz günlerde Londra’nın ünlü Grove Gallery’sine düzenlenen bir soygunda, sokak sanatçısı Banksy'nin ‘Balonlu Kız’ adlı eseri çalınmıştı.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, maskeli bir şahsın cam kapıyı kırarak içeri girdiği ve eseri duvardan söktüğü anlar kaydedilmişti. 270 bin euro değer biçilen eser, yapılan polis operasyonuyla bulundu.

G Xal Ns1 Xs A A Ef Zq

HİÇBİR BAŞKA ESER ZARAR GÖRMEDİ

Polis yetkilileri, olayla ilgili olarak Larry Fraser (47) ve James Love (53) isimli iki şahsın gözaltına alındığını açıkladı. İlginç bir şekilde, çalınan başka bir eserin olmadığı belirtildi. Perşembe günü mahkemeye çıkarılan şüphelilerin, Ekim'deki ikinci duruşmaya kadar tutuklu kalacakları bildirildi.

ESERİN DEĞERİ YÜKSELİYOR

Grove Gallery yöneticisi Lindor Mehmetaj, eserin bulunmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederken, eserin yaşadığı bu olayın finansal değerini daha da artıracağını belirtti.

Mehmetaj, “Metropolitan polisi sanat eserini mühürledi, çalınmıştı. Yani bu yeni bir hikaye. Bu da genellikle başyapıtların değerini finansal olarak arttırır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.