'Deadpool ve Wolverine', 'Barbie' filminin rekorunu kırdı

'Deadpool ve Wolverine', 'Barbie' filminin rekorunu kırdı
Başrollerinde Ryan Reynolds ile Hugh Jackman'ın yer aldığı "Deadpool ve Wolverine", 2023 yılının en çok gişe hasılatı eden filmi "Barbie" zirveden indirmeyi başardı.

Ryan Reynolds ile Hugh Jackman'ın başrollerinde yer aldığı Marvel imzalı "Deadpool ve Wolverine", 26 Temmuz'da vizyona girdi. Film, tüm zamanların en çok gişe hasılatı elde eden 18 yaş üstü filmler listesinin (R-Rated) zirvesine yerleşti.

Dünya genelinde 1 milyarı dolar hasılatı aşan film, "Joker" (2019) filminin rekorunu geride bıraktı. Film, 2024 yılında 1 milyar dolar hasılata ulaşabilen ikinci yapım oldu.

ABD'deki ilk hafta sonunda 205 milyon dolar elde eden "Deadpool ve Wolverine", tüm zamanların sekizinci en yüksek açılış hasılatını elde etti.

BARBIE'NİN REKORUNU KIRDI

Marvel imzalı yapım, geçtiğimiz yıl rekor kıran "Barbie" filmini tahtından etti. ABD'de yeniden vizyona giren film, 679 bin dolar hasılat elde etti. Filmin ABD'deki toplam gişe hasılatı 636,3 milyon dolara ulaştı.

Film, ABD'de tüm zamanların en çok izlenen filmleri sıralamasında 12'nci sıraya yerleşti. Barbie filmi ise 13'üncü sıraya geriledi.

"Deadpool ve Wolverine" her ne kadar "Barbie" filmini ABD'de tahtından etmiş olsa da Greta Gerwig imzalı "Barbie", toplam 1,4 milyar dolar hasılat ile dünya çapında büyük bir başarı elde etmeyi başardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.