Eve Heller, Pera Film'de sinemaseverlerle buluştu

Eve Heller, Pera Film'de sinemaseverlerle buluştu
ABD'li film yapımcısı Eve Heller, "Avangardın Rüyası" gösterimi kapsamında Pera Film'de sinemaseverlerle bir araya geldi.

ABD'li avangard sinema yönetmeni Eve Heller, "Othon Cinema Günleri" kapsamında Pera Film'de 8 diyalogsuz kısa filminin gösterimi sonrası izleyicilerle buluştu. Olay, Othon Cinema ve Avusturya Kültür Ofisi işbirliğiyle düzenlendi.

"SEYİRCİYE AKTARMAYA ÇALIŞIYORUM"

Küçük yaşlardan itibaren sinemaya ilgi duyan Heller, sinemanın iletişim gücünün kendisi üzerinde büyük bir etki yarattığını belirtti. Filmlerinin çoğunluğunun buluntu görüntülerden oluştuğunu ifade eden Heller, izleyicilere düşünmek için bir alan yaratmayı amaçladığını vurguladı. Heller, "Hayatımdaki bazı olayların izlerini takip ederek, yaşadığım durumu seyirciye aktarmaya çalışıyorum" şeklinde konuştu.

"ÇÖZÜLEN HAYATLARINI GÖZLEMLEMEK MÜMKÜN"

Heller, sinemasında tekrarlanan unsurların önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Örneğin, bir filminde restoran içine yerleştirdiği kamera ile insanların kendilerini nasıl ifade ettiklerini görünür kıldığını aktardı. Haller, "Bu sayede, insanların farkında olmaksızın çözülen hayatlarını gözlemlemek mümkün hale geliyor" diye ifade etti. Etkinlik, yoğun bir katılımla gerçekleşti ve izleyicilerin sorularıyla sona erdi.

EVE HELLER HAKKINDA

Eve Heller, ABD'de doğmuş ve Paul Sharits, Tony Conrad gibi önemli deneysel film yapımcılarıyla çalışmıştır. 1970'lerin sonlarından itibaren, filmin sanatsal olanakları, rüyalar, hafıza ve zaman üzerine eserler üretmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.