İstanbul Kültür Yolu Festivali başlıyor!

İstanbul Kültür Yolu Festivali başlıyor!
İstanbul, kültür ve sanatın kalbi olmaya hazırlanıyor. 28 Eylül'de Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) başlayacak olan "İstanbul Kültür Yolu Festivali", sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahneleyeceği "Carmina Burana", 27-28 Eylül tarihlerinde AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda 250 kişilik dev kadrosuyla sanatseverlerle buluşacak. İDOB, festivalin açılışını bu büyüleyici eserle yapacak.

DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇILAR VE GÖSTERİLER AKM’DE

Festival boyunca birçok özel etkinlik, konser, tiyatro oyunu ve sergi AKM’de sanatseverleri ağırlayacak. Özbekistan’ın prestijli sanat kurumu Alisher Navoi Devlet Akademik Bolşoy Opera ve Balesi, 3 Ekim’de sahne alacak. Ayrıca, ünlü Alman besteci Richard Wagner’in "Uçan Hollandalı" eseri, 6-12 ve 17 Ekim’de sahnelenmeye başlayacak.

ÇOCUK OPERASI VE MODERN DANS GÖSTERİLERİ

Çocuklar da unutulmadı! "Sihirli Flüt" operası, 29 Eylül’de AKM Tiyatro Salonu’nda sahnelenecek. İzmir Devlet Tiyatrosu, 4 Ekim’de Shakespeare’in "Hamlet"i ile sahne alırken, İDOB’un Modern Dans Topluluğu, 5 ve 16 Ekim’de "Rezonans" adlı dans gösterisiyle sanatseverlerin karşısında olacak.

WARHOL VE PICASSO SERGİLERİ İSTANBUL'DA

Modern sanatın dev isimleri Andy Warhol ve Pablo Picasso, AKM’de sergilenecek eserleriyle festival boyunca izleyicilerle buluşacak. "Warhol’un Dünyası-Pop Art’ın İkonu" sergisi, 28 Eylül’den 31 Aralık’a kadar görülebilecek. Ayrıca, "Pablo Picasso: Resimden Seramiğe Bir Serüven" sergisi, Picasso’nun 170 orijinal eserini sanatseverlerle buluşturacak.

REFİK ANADOL’DAN TEKNOLOJİ VE TARİHİN BULUŞMASI

Refik Anadol’un "Yeryüzü Rüyaları: Anadolu" adlı yapay zekâ veri heykeli de festivalin dikkat çeken parçalarından biri olacak. 28 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında AKM Tiyatro Salonu Fuaye alanında sergilenecek olan eser, Anadolu'nun arkeolojik mirasını yapay zekâ ile yorumlayarak izleyicilere sunacak.

DÜNYA MÜZİĞİ AKM’DE BULUŞUYOR

Mariinsky Orkestrası, 29 Eylül’de sahne alırken; "Anadolu'nun Ahengi" konseri 30 Eylül’de dinleyicilerle buluşacak. Kazakistan’ın ünlü çellisti Bagjan Oktabr, "Ruh Terapisi" konseriyle 2 Ekim’de AKM’de sahnede olacak.

İstanbul, bu yılki festivalde sanatın her dalında iz bırakacak etkinliklere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor!

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.