Mısır'da yeni keşif: Binlerce yıl öncesine ait eski kraliyet mezarı bulundu
Mısır, tarihine dair önemli bir keşifle daha gündeme geldi. Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı, 3 bin 500 yıldan daha eski bir kraliyet mezarının bulunduğunu açıkladı.
Mısır'ın güneyinde bulunan Abydos, antik Mısır'ın en önemli dini ve kültürel merkezlerinden biriydi. Bölgede yapılan kazılar, tarih öncesi dönemlere ait pek çok önemli eseri gün yüzüne çıkardı. Son olarak, Cebel Anubis nekropolünde İkinci Ara Dönem'e ait bir kraliyet mezarının keşfi, arkeologları heyecanlandırdı. MÖ 1700-1600 yıllarına tarihlenen bu mezar, Mısır'daki kraliyet mezarlarının evrimini gösteren bilimsel kanıtlar sunuyor.
ROMA DÖNEMİNE AİT ÇÖMLEK ATÖLYESİ
Abydos’taki bulguların yanı sıra, güneydeki Banavit köyünde de önemli bir keşif yapıldı. Burada, Roma dönemine ait bir çömlek atölyesi bulundu. Bakanlık, bu atölyenin antik dönemde Mısır’ın Dokuzuncu Bölgesi’ne çömlek ve cam tedarik eden en büyük üretim merkezlerinden biri olduğunu belirtti.
Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı, bu iki önemli keşfin duyurusunun sadece Mısır’ın turizm çeşitliliğine katkı sağlamayacağını, aynı zamanda dünya çapında araştırmalara büyük bir katkı sunacağını vurguladı. Bakanlık, bu tür keşiflerin, kadim Mısır medeniyetinin daha iyi anlaşılmasını ve dünya genelindeki araştırmaların derinleşmesini sağlayacağını ifade etti.
Kaynak:AA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.