Rahşan Düren'in "Verwegenheit" sergisi sanatseverlerle buluştu

Rahşan Düren'in "Verwegenheit" sergisi sanatseverlerle buluştu
Sanatçı Rahşan Düren’in pentür ve duvar resmi çalışmalarından oluşan "Verwegenheit" adlı sergisi, Tarhan Han'da sanatseverlerle buluştu.

Sanatçı Rahşan Düren’in yedinci kişisel sergisi olan "Verwegenheit," Tarhan Han'da sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışında açıklamalarda bulunan Düren, eserlerini sergilemek için uzun bir süre uygun bir mekan arayışında olduğunu dile getirdi.

Düren, Tarhan Han'ın iki yıldan fazla bir süredir atıl durumda olduğunu belirterek, "Mekan benim için çok önemli bir anlama sahiptir. Burada yaptığım çalışmaların ruhuna uygun olduğunu fark ettim. Bu içi boşaltılmış mekanda kendimi gördüm" ifadelerini kullandı.

Düren, sergisinin bir tasarım üzerinden ortaya çıkmadığını vurguladı. Resimlerin anlatılabilir olmadığını düşündüğünü söyleyerek, "Buradaki eserler bir birikim, deneyim ve biyografinin sonucu" dedi. Serginin 'yabancı' teması ve 'yabancılaşma' kavramına atıfta bulunduğunu belirten Düren, bu durumların beraberinde getirdiği 'yalnızlık' ve 'acı' hallerinin eserlerde görülebileceğini ifade etti.

Sanatçının eserleri, duygusal bir derinliğe sahip olduğunu ve içindeki umudu, arzuyu yansıttığını belirten Düren, "Sergi, bütün bu duyguların bir sonucu olarak ortaya çıkıyor" diye ekledi. "Verwegenheit" sergisi, 31 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.