Refik Anadol’un yapay zeka sergisi BM’den büyük ilgi

Refik Anadol’un yapay zeka sergisi BM’den büyük ilgi
Türk medya sanatçısı Refik Anadol, Birleşmiş Milletler'de açtığı "Shaping our World Together" sergisiyle yapay zeka ve doğanın birleşimini dünya liderlerine sundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi, ünlü Türk medya sanatçısı Refik Anadol'un "Shaping our World Together (Dünyamızı Birlikte Şekillendiriyoruz)" adlı yapay zeka destekli sergisine ev sahipliği yapıyor. New York'taki merkez binada basın için yapılan ön tanıtım etkinliği, medya mensuplarının büyük ilgisini çekti.

Tanıtıma Refik Anadol ile birlikte BM Küresel İletişim Genel Sekreter Yardımcısı Melissa Fleming ve Patrick J. McGovern Vakfı Başkanı Vilas Dhar katıldı.

İLK TÜRK SANATÇI OLMA ONURU

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Anadol, BM Genel Sekreterliği Yürütme Ofisi iş birliğiyle bir sergi açmanın gururunu dile getirdi. Anadol, "Hem ülkemizi temsil etmek hem de yapay zekanın gelecekte insanlık için nasıl anlamlı bir rol oynayacağını konuşmak için burada bulunmak çok heyecan verici" dedi.

YAPAY ZEKA VE DOĞA VURGUSU

Anadol, yapay zeka teknolojisinin doruk noktasında olduğu bir dönemde, dünyanın en büyük liderleriyle aynı platformda eserlerini sergilemenin büyük bir anlam taşıdığını belirtti. Eserinin doğa ve sürdürülebilirlik temalı olduğunu ifade eden Anadol, "Doğanın her insanın ortak kaygısı olması gerektiğini düşünüyorum. Yapay zeka fabrikalarının yaygınlaşacağı ve enerjinin çok daha fazla kullanılacağı bir döneme doğru ilerliyoruz" şeklinde konuştu.

BM’DEN “ÇIĞIR AÇAN YAPAY ZEKA SANATI” ÖVGÜSÜ

Birleşmiş Milletler, Anadol’un sergisi için "çığır açan yapay zeka sanatı" ifadesini kullandı. BM tarafından yapılan basın duyurusunda, serginin, teknoloji ve sürdürülebilirliğin gücünü göstermek için mükemmel bir fırsat sunduğu belirtildi.

BM yetkilisi Fleming ise "Şu anda gelecekte olduğumuzu ve bu teknolojinin yaratıcı ve iyilik dolu potansiyeli olduğunu göstermek için bu serginin harika bir seçenek olduğunu düşündük" dedi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.