Kupa kaldırmış kadar oldu: EURO 2024 Almanya'ya 7,4 milyar euro kazandırdı

Kupa kaldırmış kadar oldu: EURO 2024 Almanya'ya 7,4 milyar euro kazandırdı
Almanya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen EURO 2024'ün Alman ekonomisine katkısı 7,4 milyor euroya ulaştı. Turnuvanın gülenleri şampiyonluğu kazanan İspanya ve ev sahibi Almanya oldu.

UEFA'dan yapılan açıklamada belirtilen Nielsen Sports raporuna göre EURO 2024'ün Almanya ve 10 ev sahibi şehir için ekonomik katkısı 7,4 milyar avroya ulaştı. Bu miktarın yüzde 90'ından fazlasını; 2,7 milyon bilet sahibi (yüzde 44'ü yurt dışından), organizatörlerin ve akredite kişilerin yaptığı harcamalar ve dolaylı olarak ortaya çıkan ekonomik hareketlilik oluşturuyor.

7,4 MİLYAR EURO NASIL KAZANILDI?

Konaklama giderleri, maçların oynanacağı ev sahibi şehirlere ve şehirler içinde yapılan seyahat masrafları harcamaların başında geliyor. Çalışmaya göre bilet sahiplerinin neredeyse üçte ikisi ev sahibi şehirler içinde toplu taşıma kullandı.

Uluslararası medyada görünürlüklerinin artması da ev sahibi şehirler ve ev sahibi ülke için toplam 571 milyon euroluk reklam değeri yarattı.

EURO 2024'te oynanan 51 maça 2,7 milyon seyirci katıldı. 2,7 futbolseverin 1,7 milyonu en az bir maça katıldı. Bilet sahiplerinin yüzde 23'ü ev sahibi şehirlerden, yüzde 33'ü Almanya'nın geri kalanından ve yüzde 44'ü yurt dışından geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.