İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 11 aydır aralıksız sürdüğü bu dönemde, İngiliz halkı bir kez daha sokaklara çıktı. Londra'nın merkezindeki Piccadilly Circus'ta toplanan on binlerce gösterici, İsrail'in Londra Büyükelçiliği'ne yürüyüş düzenleyerek, İngiltere hükümetinden İsrail'e tam silah ambargosu uygulanmasını talep etti.

Doğa yürüyüşünde boş gördüğü ayı inine girdi! Ayı bir anda inine geri döndü: O anlar kameraya böyle yansıdı Doğa yürüyüşünde boş gördüğü ayı inine girdi! Ayı bir anda inine geri döndü: O anlar kameraya böyle yansıdı

"İSRAİL'İ SİLAHLANDIRMAYA SON VERİN"

Göstericiler, ellerinde Filistin bayrakları ve "Gazze'yi kurtarın", "İsrail'i silahlandırmaya son verin", "Şimdi ateşkes" yazılı pankartlar taşıdı. Ayrıca, "Özgür Filistin" sloganları attı. Yürüyüşe, İngiltere Parlamentosu'ndan bağımsız milletvekili Apsana Begum ve Filistin'in İngiltere'deki Misyonunun Başkanı Büyükelçi Hüsam Zomlot'un yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu ve insan hakları örgütü temsilcisi de katıldı. İngiliz polisi, yürüyüş sırasında sadece provoke etmeyen bir kişiyi gözaltına aldı.

"İNGİLTERE HÜKÜMETİ DERHAL FİLİSTİN'İ TANISIN"

Yürüyüşün sonunda, İsrail'in Londra Büyükelçiliği önünde düzenlenen konuşmalarda, İngiliz milletvekili Begum, ülkesinin İsrail'e yönelik bazı silah ihracat lisanslarını askıya almasının yeterli olmadığını belirtti. Begum, Gazze'de sivillerin ölümüne neden olan tüm silahların İsrail'e satışının durdurulmasını ve İngiltere hükümetinin derhal Filistin'i tanımasını talep etti.

Filistinli Büyükelçi Zomlot, İsrail'in Gazze'de 11 aydır "soykırım" ve yıkım uyguladığını ve dünya genelinin durumu sadece izlemekle yetindiğini vurguladı. Zomlot, İsrail'in Filistin halkına yönelik etnik temizlik uyguladığını ve Gazze'deki yıkımın Batı Şeria'ya da yayıldığını ifade etti. Gösteride, İsrail'in 6 Eylül'de işgal altındaki Batı Şeria'da öldürdüğü Ayşenur Ezgi Eygi de anıldı ve ailesine başsağlığı dilendi.

Kaynak: AA