Kaçak yapı iddianamesi hazırlandı: Şahan Gökbakar ve iki kişiye hapis istemi

Kaçak yapı iddianamesi hazırlandı: Şahan Gökbakar ve iki kişiye hapis istemi
Marmaris'teki ruhsatsız yapıda izinsiz güneş panelleri ve su deposu bulunduran Şahan Gökbakar ile iki kişi hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Şüpheliler, çevre yasalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle yargılanacak.

Şahan Gökbakar'a ait olduğu belirtilen Nitelikli Doğal Koruma Alanı'ndaki ruhsatsız yapıda izinsiz güneş panelleri, su deposu ve mevcut iskeleye ahşap kaplaması ile ilgili olarak Gökbakar ve iki kişi hakkında 10'ar yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

SORUŞTURMA VE İDDİANAME SÜRECİ

Marmaris Turgut Mahallesi'nde bulunan ve mülkiyeti Çamaşırhane Film Yapım A.Ş.'ye ait taşınmaz, Marmaris Belediyesi ile Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekiplerince ruhsatsız olması nedeniyle mühürlendi. Bu durum sonrasında Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Marmaris Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunuldu.

Sitkomcu Şahan'ın kaçak sitkondusu - Muğla Haberleri

İddianamede, Gökbakar, kardeşi Togan Gökbakar ve Ç.Ö.’nün, kaçak olarak güneş panelleri, su deposu ve mevcut iskeleyi ahşap kaplama yapmaktan suçlandığı belirtildi. Şüphelilerin "İmar Kirliliğine Neden Olma", "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 65/1 maddesine muhalefet" ve "3621 Sayılı Kıyı Kanunun 15/1,4 maddesine aykırılık" suçlarından 3'er yıldan 10'ar yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

YAPININ SON DURUMU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapı kayıt belgesi iptal edilen yapı, Marmaris Belediyesi ile Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlenmişti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.