Mahkeme Dilruba Kayserilioğlu'na 7 ay 15 gün hapis cezası verdi

Mahkeme Dilruba Kayserilioğlu'na 7 ay 15 gün hapis cezası verdi
İzmir'de verdiği sokak röportajından sonra tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'na çıkarıldığı mahkemece 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir'de verdiği sokak röportajının ardından tutuklanan ve 18 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu"ndan 4,5 yıl ceza istedi.

Bugün çıkarıldığı mahkemede Kayserioğlu'na "Halkı aşağılama" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Kayserilioğlu, "kin ve düşmanlığa sevk" suçlamasından ise beraat etti.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in, sokak röportajlarının denetlendiğine dair açıklamasından kısa süre sonra İzmir'de kendisine uzatılan mikrofona konuşan Dilruba Kayserilioğlu, sosyal medya platformu Instagram’a erişim engeli getirilmesine ilişkin görüşleri nedeniyle  "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama" suçlamalarıyla tutuklanmış ve 18 gün cezaevinde kalmıştı. 

ÖZGÜR ÖZEL ZİYARET ETTİ

Tutukluluğu toplumda büyük yankı uyandıran Kayserilioğlu'nu CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aliağa Şakran Cezaevi’nde ziyaret ederek tutukluluğun hukuksuz olduğunu savunmuştu.

Özel, "Her ne kadar şok edici olursa olsun, şiddeti teşvik etmediği sürece herkesin düşüncelerini ifade etme hakkı vardır. Bu, anayasal bir haktır. Anayasal hakların ihlali despotizmdir." ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.