MEB'den tatil açıklaması geldi! Yarın okullar açılacak mı? Öğrencilerin dikkatine...

MEB'den tatil açıklaması geldi! Yarın okullar açılacak mı? Öğrencilerin dikkatine...
Son dönemlerde öğretmenlere olan şiddetin artmasıyla, sosyal medyada bir iddia ortaya atıldı. Okulların tatil olacağına yönelik iddialara cevap MEB'den geldi. Peki, yarın okullar açılacak mı? İşte tüm detaylar...

Okulların tatil olacağı iddiasına MEB'den yanıt gecikmedi. Son dönemlerde artan şiddetin sonucunda sosyal medyada öğretmenlerin derse girmeyeceği konuşuluyordu. Okulların tatil edilmesi gündeme getirilirken, beklenen açıklama geldi.

OĞRETMENLERDEN İŞ BIRAKMA PROTESTOSU

İstanbul'da bulunan özel bir lisede yaşanan olay bardağı taşırdı. Lise müdürü olan İbrahim Oktuga okuldan atılan bir yabancı uyruklu öğrencinin silahlı saldırısına uğradı. Yaşanan vahşet dolu anlar sosyal medyada yayımlanırken, silah saldırısı sonrasında öğretmenlerden protesto çağrısı geldi. Öğretmenlerin ülke genelinde bir günlük iş bırakma protestosu yapacağı iddia edildi.

12194

MEB'DEN İDDİALARA YANIT GELDİ

Sosyal medyada viral olan konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) açıklama geldi. Okulların tatil olacağına dair iddialara karşı gerçeği yansıtmadığı belirtildi. MEB'in açıklamalarına göre, eğitim kaldığı yerden devam ederek, bu çağrının sendikalı öğretmenleri kapsadığı belirtildi.

Sendikalı öğretmenleri kapsayan çağrının ardından protesto gerçekleşti. Lise müdürü Oktuga'nın öldürülmesi sonucunda, tepk göstermek amacıyla bugün ilk derse giriş yapılmadı.

Ogretmenlerderss

MEMUR-SEN BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet hakkında Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan açıklama geldi. Şiddet olaylarını işaret eden Yalçın, münferit olmaktan çıktığını ve toplumsal bir sorun haline geldiğini paylaştı. Benzer durumların yaşanmamasını söyleyen Yalçın, yaşananların ilgisizlik sonucu olmaması temennisinde bulundu.

Hukuk ve anayasadan bahsederek, yaşam hakkı ilkesi kapsamında kasıtlı ve hukuksuz bir şekilde ölüme, yaralanmaya ya da zarara sebebiyet verilmesinin devletin yükümlülüğünde olduğunu paylaştı. Yalçın açıklamaların devamında, "Devletin bu yükümlülük çerçevesinde, suç işlemekten caydırıcı yasal zemini ve idari koşulları tesis ederek yaşam hakkını koruma ve buna ilişkin ihlalleri önleyici, bastırıcı ve cezalandırıcı bir infaz mekanizması geliştirme ödevinin hukuk devleti olmanın gereği olduğunun altını özenle ve önemle çiziyorum. Eğitim çalışanları, kendilerine yönelik şiddet olaylarına karşı caydırıcı nitelikte münhasıran bir cezai müeyyide getirilmesini, şiddete uğrayan çalışana da hukuki koruma sağlayacak türden yasal düzenlemelerin gerçekleştirilmesini acilen talep etmekte ve beklemektedir." sözlerini paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.