Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Denizova Mahallesi Sarnıç mevkiinde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangın ihbarının ardından Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Muğla Valisi İdris Akbıyık, yangının geniş bir alana yayıldığını belirterek, 6 uçak, 15 helikopter, 1 deniz aracı, 130 arazöz ve 25 iş makinesiyle yangına müdahale edildiğini söyledi.

Yangının etkili olduğu alanlarda ulaşım sorunları yaşandığını ve rüzgarın yangının yayılmasına neden olduğunu belirten Akbıyık, "Gece görüşlü helikopterler müdahaleye devam ediyor" dedi.

Ayrıca, STK'lar ve köylüler traktör ve diğer araçlarla söndürme çalışmalarına destek veriyor. Yangının çıkış nedeni hakkında jandarma araştırma yapıyor ve yerleşim yerlerini tehdit eden yangına karşı önlemler alınıyor.

Bazı BUDO seferleri iptal oldu Bazı BUDO seferleri iptal oldu

Yerkesik-Akbük kara yolu sivil araç geçişine kapatıldı. Sahil Güvenlik, hava araçlarının güvenli su alabilmesi için bölgedeki yatları uzaklaştırdı. Jandarma ve polis ekipleri de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Kaynak: AA