Necip Fazıl'ın 'Bir Adam Yaratmak' eseri sinema filmi oluyor

Necip Fazıl'ın 'Bir Adam Yaratmak' eseri sinema filmi oluyor
Necip Fazıl Kısakürek'in "Bir Adam Yaratmak" adlı tiyatro oyunu beyaz perdeye uyarlanacak. Daha önce televizyon filmi olarak çekilen eserin başrolünde Engin Altan Düzyatan yer alacak.

Necip Fazıl Kısakürek'in, "Bugüne kadar yazdığım eserler arasında en bağlı olduğum eserim." dediği "Bir Adam Yaratmak" adlı 3 perdelik oyunu, sinema filmi olarak çekilcek. Filmin çekimlerine 7 Ekim'de başlanacak.

Necip Fazıl'ın 1937'de kaleme aldığı oyun, 1937-1938 sezonunda Muhsin Ertuğrul tarafından Şehir Tiyatroları'nda sahnelendi. Oyunda başrol "Hüsrev" karakterini Muhsin Ertuğrul canlandırdı.

Eserin 87 yıl sonra çekilecek sinema filminde ise "Hüsrev"i oyuncu Engin Altan Düzyatan oynayacak.

Yönetmen koltuğunda Murat Çeri'nin oturduğu filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Altan Erkekli, Serpil Tamur, Deniz Barut, Hakan Meriçliler, İsmail Hakkı, Murat Serezli, Gülper Özdemir ve Caner Topçu yer alıyor.

1978 yılında Yücel Çakmaklı tarafından televizyon filmi olarak çekilen, 1994 yılında İstanbul Devlet Tiyatroları'nda sahnelenene eserin beyaz perdeyi aktarılması Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından destekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.