Öğretmenlikte köklü değişim: Akademide bir yıl eğitim şartı geliyor

Öğretmenlikte köklü değişim: Akademide bir yıl eğitim şartı geliyor
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlik mesleğinde köklü değişikliklerin yapılacağını duyurdu. Yeni düzenlemelere göre, öğretmen adayları mesleğe başlamadan önce Milli Eğitim Akademisi’nde bir yıl eğitim görecekler ve bu süreçte aylık 23 bin TL ödeme alacaklar.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti MKYK toplantısında, önümüzdeki günlerde Meclis’e sunulması beklenen Öğretmenlik Meslek Kanunu ve yeni dönem öğretmenlik şartlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ÇEŞİTLİ KONULARDA DERS VERİLECEK

Öğretmen adayları, Milli Eğitim Akademisi’nde bir yıl eğitim alacak. Bu eğitimlerde öğretmenlik meslek bilgisi, müfredatla sınırlı özel alan bilgisi ve branş ayrımı olmaksızın dil, tarih ve kültür konularında dersler verilecek. Akademiye giriş KPSS puanı ve Akademi eğitimi başarı puanı ile belirlenecek.

AKADEMİYE ALINAN ÖĞRETMENLERE ÖDEME YAPILACAK

Adaylar, teorik derslerde yazılı sınavlarla; uygulamalı derslerde ise okulda danışman öğretmen ve akademi eğitim personeli tarafından ayrı ayrı değerlendirilecek. İki değerlendirmenin ortalamasına göre geçme notu alınacak. Akademiye alınan öğretmen adaylarına aylık yaklaşık 23 bin TL ödeme yapılacak.

ÖĞRETMENLİK İÇİN UYGUNLUK

Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, bulundurmak; müstehcenlik gibi suçlar ile cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan mahkum olanlar öğretmen olamayacak. Görevde olup bu suçlardan mahkum olanların ceza türü ve süresine bakılmaksızın öğretmenlik mesleği sona erecek.

Bu yeni düzenlemelerle, öğretmen adaylarının mesleğe daha donanımlı bir şekilde başlamaları hedefleniyor. Eğitim süreci ve uygulamalı değerlendirmelerle öğretmenlerin mesleki yeterliliklerinin artırılması amaçlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.