Pavel Durov’un gözaltı süreci derinleşiyor: Fransa’da 12 ayrı suçla yargılanabilir

Pavel Durov’un gözaltı süreci derinleşiyor: Fransa’da 12 ayrı suçla yargılanabilir
Paris Cumhuriyet Savcılığı, Telegram’ın kurucusu Pavel Durov’un gözaltına alındığını resmi olarak açıkladı. Durov’un, platformda suç teşkil eden faaliyetler ve kolluk kuvvetleriyle işbirliği yapmama gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi. Soruşturma kapsamında, Durov hakkında 12 ayrı suçla ilgili detaylı bir araştırma yürütülüyor.

Paris Savcılığı, Fransa ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) çifte vatandaşı olan Telegram’ın kurucusu Pavel Durov'un, gözaltına alındığını açıkladı. Savcılık, Durov’un platform üzerinden gerçekleştirilen yasa dışı eylemler ve güvenlik güçleriyle işbirliği yapmama nedenleriyle gözaltına alındığını duyurdu. Polis tarafından sorgusu süren Durov hakkında 12 ayrı suçla ilgili araştırma yapıldığı belirtildi.

MACRON’DAN AÇIKLAMA: SİYASİ BİR KARAR DEĞİL

The Guardian'ın haberine göre, Paris Cumhuriyet Savcısı Laure Beccuau, Durov hakkındaki suçlamalar arasında yasa dışı işlemlere yönelik iddiaların bulunduğunu söyledi. Beccuau, Durov'un Organize Suçlarla Mücadele memurları tarafından yapılan ön soruşturma sonucu 8 Temmuz'da başlatılan "X" soruşturmasının bir parçası olarak gözaltına alındığını aktardı.

DUROV’UN GÖZALTI SÜRECİ

Polis tarafından sorgusu süren Durov hakkında 12 ayrı suçla ilgili araştırma yapıldığı belirtildi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Durov'un Telegram ile ilgili adli soruşturmanın bir parçası olarak gözaltına alındığını ve bunun "hiçbir şekilde siyasi bir karar" olmadığını vurguladı.

Rusya ve Fransa basınında yer alan haberlere göre, Pavel Durov, Telegram'da yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı gerekçesiyle 24 Ağustos'ta gözaltına alınmıştı. Paris'teki havalimanında yakalanan Durov, tartışmalara neden olmuştu. Telegram, Avrupa Birliği (AB) yasalarına uyduğunu belirterek, Durov'a yönelik suçlamaları "saçmalık" olarak nitelendirmişti.

Durov'un gözaltına alınmasına Rusya'dan birçok tepki geldi. Ayrıca, X'in (eski adıyla Twitter) sahibi Elon Musk da sosyal medya platformundan Durov için "serbest bırakılma" çağrısında bulundu. Fransız yargı makamları ise Durov'un gözaltı süresini uzattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.