Bebeklerde ilk kez uygulanacak! Artık tedaviye erken başlanacak

Bebeklerde ilk kez uygulanacak! Artık tedaviye erken başlanacak
En yaygın görülen yer fıstığı alerjisi tedavisine erken başlanacak! Bebeklerde ilk kez uygulanacak...

Dünya genelinde yaygın olarak görülen yer fıstığı alerjisi, özellikle bebekler için büyük bir sağlık tehdidi oluşturuyor. Avustralya, bu alerjinin tedavisinde devrim niteliğinde bir adım atarak, bebeklere ağız yoluyla bağışıklık güçlendirici tedavi uygulayacak ilk ülke oldu. ABC News'un haberine göre, bu tedavi yöntemi, ülkenin temel sağlık hizmetlerine dahil edildi.

ULUSAL ALERJİ UZMANLIK MERKEZİ VE ÇOCUK HASTANELERİ İŞ BİRLİĞİ

Avustralya'nın Ulusal Alerji Uzmanlık Merkezi (NACE) ve beş eyaletteki on çocuk hastanesi ortaklığında hazırlanan bu program, yer fıstığı alerjisi teşhisi konmuş ve söz konusu hastanelerden birinde tedavi gören 12 aydan küçük bebeklere yönelik olacak. Tedavi, sınırlı miktardaki yer fıstığı tozunun diğer yiyeceklerle karıştırılarak bebeklere verilmesi ve bu miktarın zamanla artırılması şeklinde uygulanacak.

Avustralya'da yer fıstığı alerjisi olan bebekler için ilk kez ağız yoluyla tedavi uygulanacak

TEDAVİ SÜRECİ VE YAN ETKİLER

Tedavi sürecinde bazı bebeklerde alerjik reaksiyon gibi yan etkiler görülebilir, ancak bu yan etkilerin hafif olup tedavi gerektirmeyeceği bildirildi. Tedavinin tamamlanmasının ardından yapılacak yiyecek alerjisi testi, tedavinin başarısını gösterecek. Ayrıca, 12 ay boyunca gerçekleştirilecek rutin kontroller, bebeklerin yaşam kalitesini ve tedavinin uzun vadeli sonuçlarını değerlendirmek için önemli veriler sağlayacak.

NACE'de görevli profesörlerden Kirsten Perrett, Avustralya'da yer fıstığı alerjisi teşhisi konulan bebeklerin hayati tehlike yaşamadan okullarında yemek yiyebilmesini hedeflediklerini ifade etti. Perrett, Avustralya'da şu ana kadar klinik deney ortamı dışında yer fıstığı alerjisi için rutin bir tedavi olmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.