Ertesi gün hapı o kişilerde işe yaramayabilir! Hamile kalma olasılığı yükseliyor

Ertesi gün hapı o kişilerde işe yaramayabilir! Hamile kalma olasılığı yükseliyor
Ertesi gün hapı kullanıyorsanız dikkat! Bu durumda etkisi düşüyor. Hamile kalma olasılığı yükseliyor...

Korunmanın atlanıldığı ilişkilerde ertesi gün hapı ani bir korunma yöntemi olarak biliniyor. Ancak yapılan araştırmalar bazı kişilerde etkisinin pek de yeterli olmadığını gösterdi. 

ERTESİ GÜN HAPININ ETKİSİ DÜŞÜYOR 

Britanya'da bir kadın sağlığı uzmanı, aşırı kilolu ya da obez olmanın ertesi gün hapının etkililiğini etkileyebileceği konusunda uyardı. 

NHS (Ulusal Sağlık Sistemi) doktoru ve The Lowdown Tıbbi Direktörü Dr. Frances Yarlett, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, aşırı kilolu veya obez bireylerin, ertesi gün hapının etkisiz kalma riskiyle karşı karşıya olabileceğini belirtti. 

Yarlett, Levonorgestrel içeren ertesi gün haplarının, vücut kitle indeksi (VKİ) 30'un üzerinde olan kişilerde hamile kalma riskinin, VKİ'si 26'nın altında olanlara kıyasla daha yüksek olduğunu ortaya koyan bir araştırmaya atıfta bulundu. 

VKİ’Sİ 26’NIN ÜZERİNDE OLANLAR DİKKAT! 

Dr. Yarlett, "Farklı insanları inceleyen araştırmalar, kan dolaşımındaki levonorgestrel konsantrasyonunun daha yüksek VKİ'ye sahip kişilerde daha düşük olduğunu buldu. Bu, levonorgestrel ertesi gün haplarının 70 kg'ın üzerinde veya VKİ'si 26'nın üzerinde olan kişilerde daha az etkili olabileceği anlamına gelmektedir." şeklinde konuştu.  

The Lowdown blogu da vücut kitle indeksi 30'un üzerinde olan veya 85 kilogramdan ağır olanlar için bir diğer ertesi gün hapı olan ellaOne'ın işe yarama olasılığının daha düşük olabileceğini belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.