İlaç için sırada bekleme devri bitiyor! Yıllık reçete dönemi başlıyor

İlaç için sırada bekleme devri bitiyor! Yıllık reçete dönemi başlıyor
Artık ilaç yazdırmak için hastaneye gitmenize gerek kalmayacak! İlaç için sırada bekleme devri bitiyor! Reçeteler yıllık olacak...

Sağlık Bakanlığı, raporlu ilaç kullanan hastaların hayatını kolaylaştıracak önemli bir düzenlemeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu düzenlemeyle birlikte, aile hekimlerine raporlu ilaç yazabilme yetkisi verilecek. Böylelikle, düzenli olarak ilaç kullanan hastaların hastaneye gitmesine gerek kalmayacak ve yıllık reçete dönemi başlayacak.

AİLE HEKİMLERİNDEN RAPORLU İLAÇ YAZMA YETKİSİ

ATV Haber'in duyurduğu bilgilere göre, yeni düzenlemeyle raporlu olarak düzenli şekilde ilaç alan hastalar, ilaçları bittiğinde yeniden doktora gitmek zorunda kalmayacak. Hastalar, aile hekimlerine başvurarak raporlu ilaçlarını reçete ettirebilecek. Bu uygulama, hem hastanelerde hem de doktorlarda yaşanan yoğunluğu azaltmayı hedefliyor.

KRONİK HASTALIKLAR İÇİN BÜYÜK KOLAYLIK

Düzenleme kapsamında, aile hekimleri şimdilik diyabet, hepatit B ve kalp hastalığı gibi kronik rahatsızlıkları olan hastalara raporlu ilaçlarını yazabilecek. İlerleyen dönemlerde bu kapsam genişletilerek daha fazla ilaç aile hekimleri tarafından yazılabilecek.

YILLIK REÇETE DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mevcut durumda doktorlar, raporlu ilaçları 3 aylık periyotlarla yazabiliyordu. Ancak yeni düzenlemeyle birlikte, artık bir yıl boyunca raporlu ilaçlar yazılabilecek. Hastalar, bu sayede her üç ayda bir sadece eczaneye giderek ilaçlarını alabilecekler.

Raporlu olarak düzenli ilaç kullanan milyonlarca hasta için büyük kolaylık sağlayacak bu uygulamanın önümüzdeki haftalarda başlaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.