Kontakt lensle yüzenler dikkat! Körlüğe kadar gidiyor

Kontakt lensle yüzenler dikkat! Körlüğe kadar gidiyor
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Huban Atilla, kontakt lensle yüzenleri uyardı! Körlüğe kadar gidiyor...

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Huban Atilla, kontakt lens kullananları önemli bir konuda uyardı. Prof. Dr. Atilla, kontakt lensle yüzmenin kornea enfeksiyonuna neden olabileceğini ve bu enfeksiyonun görme kaybına kadar gidebilecek ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti. 

KONTAKT LENSLE YÜZMEK KORNEA ENFEKSİYONU RİSKİNİ ARTIRIYOR 

Özellikle gençlerin kontakt lensle denize ve havuza girmelerinin yaygın olduğunu belirten Prof. Dr. Atilla, "Kontakt lensle havuza, denize girmek maalesef gözde kornea enfeksiyonu riskini artırıyor. Bu da görme kaybına kadar giden çok ciddi bir süreç. Bu nedenle kontakt lensle havuza, denize asla girilmemesi gerekiyor. Göz sağlığı açısından esas olarak havuza yüzücü gözlükleriyle girilmesini öneriyoruz. Numaralı gözlük kullanan, özellikle kayma veya göz tembelliği olan çocuklar için numaralı havuz gözlükleri de var." şeklinde konuştu. 

KONTAKT LENS BAKIMI VE KULLANIMI 

Prof. Dr. Atilla, kontakt lens bakımının da büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Eğer bir kişi kontak lensle havuza, denize girmişse veya duş almışsa o lensi hemen çıkarıp atması gerekiyor. Tüm hastalara önerimiz de kontakt lensi günlük takıp çıkarmaları. Kontakt lensle birlikte olan enfeksiyonlar maalesef daha ciddi seyrediyor." dedi. 

UVA-UVB KORUYUCULU GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ KULLANIMI 

Prof. Dr. Atilla, güneş gözlüğünün ultraviyole ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak için gerekli olduğunu belirterek, özellikle denizde, havuzda uzun süre vakit geçiren çocuklarda güneş gözlüğü kullanımının önemine değinerek şöyle konuştu: "Herkese, UVA ve UVB koruyuculuğu en az yüzde 99 olan güneş gözlükleri tercih etmelerini öneriyoruz. Güneş gözlüğünün sadece koyu renkli olması yeterli değil, yüksek ultraviyole koruması olması şart. Çocuklarda da dokular gelişmekte olduğu için göz yapıları daha hassas. Bu nedenle ışınların dik olduğu saatlerde güneşte kalmamalarını, sadece güneş gözlüğü değil, siperlikli şapka kullanmalarını da öneriyoruz." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.