Kötü kolestrole savaş açan 3 besin! Tek kaşık bile yetiyor

Kötü kolestrole savaş açan 3 besin! Tek kaşık bile yetiyor
Kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilecek 3 besin! Bir kaşığı bile oldukça etikili. İşte detaylar

Yüksek kolesterol seviyeleri, atardamarların plaklarla tıkanmasına yol açabilir ve bu durum ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Kolesterol seviyelerini düşürmek için beslenmenize dikkat etmek büyük önem taşır. İşte kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilecek bazı yiyecekler:

Kolesterolü diyetle düşürmek mümkündür. En doğru bilgi için hekiminize danışmanız önemlidir, ancak kolesterolü düşürmesiyle bilinen en etkili besinleri bu yazıda derledik.

BİTTER ÇİKOLATA

Bitter çikolata, hem kendinizi şımartabileceğiniz hem de sağlık yararları sağlayan bir atıştırmalıktır. İçerdiği yüksek miktarda flavonoidler sayesinde diğer çikolata türlerinden daha faydalıdır. Araştırmalar, bitter çikolata tüketiminin kandaki lipid seviyelerini iyileştirdiğini göstermiştir. En az %75 kakao içeren bitter çikolatayı düzenli olarak tüketmek bu yararları sağlayabilir.

ÇİLEK

Çilek, bitki bazlı bir bileşik olan polifenoller bakımından zengindir. Polifenoller, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlar. Düzenli çilek tüketiminin kalp krizi riskini azalttığına inanılmaktadır. Çilek, hem lezzetli hem de sağlık açısından faydalı bir seçenektir.

BAMYA

Bamya, sağlıklı bir akşam yemeği seçeneği olarak öne çıkar. Kalp sağlığına faydalı çözünebilir lifler içerir ve düşük kalorilidir. Aynı zamanda iltihaplarla savaşan polifenoller bakımından da zengindir. Bamya, besleyici ve sağlıklı bir sebze olarak diyetinize eklenebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.