Maymun çiçeği virüsünde çarpıcı detay: Mevcut vakaların çoğu çocuk

Maymun çiçeği virüsünde çarpıcı detay: Mevcut vakaların çoğu çocuk
Dünya çapında yeni bir pandemi endişesi yaratan maymun çiçeği virüsü, etkisini her geçen gün artırıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) uluslararası acil durum ilan ettiği bu salgın, birçok ülkede hızla yayılmaya başladı. Özellikle Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, vakaların çoğunluğunu çocuklar oluşturduğu tespit edildi.

DSÖ'nün "küresel sağlık acil durumu" olarak nitelendirdiği maymun çiçeği salgını, Kongo ve çevresindeki ülkelerde ciddi bir tehdit oluşturmaya devam ediyor. BBC Türkçe’nin haberine göre, ülkenin doğusundaki tedavi merkezlerine yapılan ziyaretler sonucunda, ölümcül olabilen bu hastalıktan en fazla etkilenen grubun çocuklar olduğu ortaya çıktı.

YENİ BİR TÜRLE YAYILIYOR

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusunda, isyancı grupların faaliyet gösterdiği bölgelerde milyonlarca insan, kötü hijyen koşulları altında derme çatma kamplarda yaşamlarını sürdürüyor. Bu bölgeler, mpox virüsünün yayılması için ideal bir zemin oluşturuyor. Salgının yayılmasına neden olan Clade 1b olarak adlandırılan yeni bir mpox türünün, şu anda komşu ülkelere de yayılma eğiliminde olduğu öğrenildi.

AŞI BEKLENTİSİ OLUŞTU

Kongo Demokratik Cumhuriyeti, virüsün merkez üssü olmasına rağmen, ülkede henüz herhangi bir aşı bulunmuyor. Geçen hafta Kongo hükümeti, ABD ve Japonya’dan aşıların yakın zamanda ülkeye gelmeye başlayacağını umduğunu açıkladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.