Sakarya'daki patlamada bir kişinin cansız bedeni bulundu

Sakarya'daki patlamada bir kişinin cansız bedeni bulundu
Sakarya'nın Hendek ilçesindeki makarna fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından, soğutma çalışmaları sırasında bir kişinin cansız bedeni bulundu.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde, Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren bir makarna fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından, ekipler soğutma çalışmaları sırasında bir kişinin cansız bedenine ulaştı. Patlamanın siloların yanındaki bölümde gerçekleştiği bildirildi.

SAKARYA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Sakarya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, patlamanın ardından yapılan soğutma çalışmaları sırasında bir vatandaşın cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi. Açıklamada, "Fabrika yetkililerince fabrika içerisinde herhangi bir vatandaşımızın/çalışanın bulunmadığı beyan edilmiştir" denildi. Cenazenin kimliğinin tespiti için çalışma başlatıldı.

GÜVENLİK VE YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI

Olayın ardından riskli bölgede çevik kuvvet ekiplerinin güvenlik çemberini genişlettiği, alevlerin kontrol altına alınmasının ardından itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Hendek ilçesindeki patlama saat 13.04 civarında meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü ve polis ekipleri sevk edildi. Patlama ve yangına müdahale sırasında 30 kişi yaralandı. Yaralılar, Hendek ve Akyazı ilçeleri ile Düzce ve Kocaeli'deki hastanelere kaldırıldı.

YARALILARIN SAĞLIK DURUMU

Sağlık Bakan Yardımcısı Halim Özçevik, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ile Hendek Devlet Hastanesi'nde yaralıları ziyaret etti. Özçevik, patlamada yaralanan 30 kişinin arasında biri çocuk ve 3'ü itfaiye eri olduğunu, yaralılardan ikisinin entübe durumda olduğunu açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.