Kahramanmaraş'tan Samsun'a çocuklarını fen lisesine kaydettirmek için gelen 6 kişilik aile, serinlemek için girdikleri denizde boğulma tehlikesi geçirdi. Baba Mustafa, anne Emine ve çocukları Alper, Sena, Kutay ve Efkan Ak, Atakum ilçesi Türk-İş mevkiinde denize girdi. Bir süre sonra aile boğulma tehlikesi yaşadı. Çevredekiler durumu yetkililere bildirdi ve yardıma koştu.

ÇEVREDEKİLER ÇOCUKLARI KURTARDI

İhbar üzerine Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı cankurtaranları, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Çocuklardan üçü vatandaşlar tarafından kısa sürede sudan çıkartıldı. Baba Mustafa, anne Emine ve çocukları Alper Ak, cankurtaranlar tarafından denizden bilinci kapalı olarak kıyıya çıkarıldı.

Tayvanlı turist Kapadokya'daki otel odasında ölü bulundu Tayvanlı turist Kapadokya'daki otel odasında ölü bulundu

Boğulma tehlikesi geçiren aile, 112 Acil Sağlık ekiplerince Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ile kentteki özel hastanelere kaldırıldı. Ailenin, Kahramanmaraş'tan çocuklarını Samsun'daki Aziz Atik Fen Lisesi'ne kaydettirmek üzere kente geldikleri öğrenildi.

FİLİSTİNLİ VATANDAŞLAR İLK YARDIMI YAPTI

Aileyi sudan çıkaranlardan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Filistinli Ahmed Hattab, sessiz yürüyüş için sahilde bulunduklarını belirtti. Hattab, boğulma tehlikesindeki aileyi görenlerin yardıma koştuğunu ve kendisinin batı Şeria bölgesinden iki arkadaşla birlikte toplam dört kişinin denize koştuğunu söyledi. Yardımcı olan ekipler, sudan çıkardıkları kişilere ambulans gelene kadar ilk yardımda bulundu ve kalanları da denizden çıkardı.

Kaynak: AA