Sarımsak saklama derdine son! Bu yöntemle ne koku ne de bozulma oluyor...

Sarımsak saklama derdine son! Bu yöntemle ne koku ne de bozulma oluyor...
Sarımsak saklamak için yeni yollar arayanlar bir de bu yolu denesin. Bu yöntemde ne koku ne de bozulma oluyor. İşte herkesin aradığı o yöntem...

Sarımsak saklama yöntemi arayanlar, hem kokusuz hem de bozulmayan yöntem paylaşıldı. Yıllardır kullanılan bu yöntemde tek dokunuşla kokuyu ve bozulmayı engelleyin. İşte tüm detaylar...

SARIMSAK SAKLAMA YÖNTEMİ

Hem çalışanlar hem de ev hanımları için büyük kolaylık sağlayacak bu yöntemle tanışın! Sarımsakların bir süre sonra içinin boşalması ve kullanılmaz hale gelmesi sık karşılaşılan bir sorun. Bu problemin önüne geçmek için ya sarımsakları serin ve karanlık bir yerde saklamanız ya da bu yöntemimi uygulamanız gerekiyor. Yıllardır kullanılan bu yöntemde, buzdolabı ya da saklama kabı kullanmak buzdolabınızda kokuya sebep olabilir. Kavanozda sakladığınızda ise bu sorun ortadan kalkıyor.

Yöntem oldukça basit:

Sarımsakları daha kolay soyabilmek için, isterseniz üzerini geçecek kadar su ekleyip bir saat bekletebilirsiniz, ya da bir gece önceden buzdolabına koyup nemlenmesini sağlayabilirsiniz.

Ardından, 1 kilo sarımsağı yarım su bardağı tuzla birlikte robottan geçiriyoruz. Tuz, sarımsakların donmasını engelleyerek kullanım süresini uzatıyor. Karışımı bir kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapatıp buzluğa koyabilirsiniz. İhtiyacınız olduğunda, kavanozdan istediğiniz miktarı kaşık kaşık alıp kullanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.