Sinagog ve kiliseye silahlı saldırı: En az 15 ölü...

Sinagog ve kiliseye silahlı saldırı: En az 15 ölü...
Rusya'nın Dağıstan bölgesinde silahlı kişiler tarafından polis kontrol noktasına, sinagog ve kiliseye gerçekleştirilen saldırılarda en az 15 kişi öldü.

Rusya'nın Dağıstan bölgesinde bulunan Mahaçkale ve Derbent şehirlerindeki polis noktası, sinagog ve 2 kiliseye saldıran silahlı kişiler, çok sayıda kişinin ölümüne neden oldu.

Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, kimliği belirsiz saldırganların Mahaçkale’deki bir polis noktası ve Derbent’teki iki kiliseyle bir sinagoga saldırı düzenledikleri belirtildi. Bir papazın da yaşamını yitirdiği aktarılan açıklamada, güvenlik güçleri ve saldırganlar arasında silahlı çatışma yaşandığı bilgisine yer verildi. 

SALDIRIDA ÇOK SAYIDA CAN KAYBI

Yaşanan olayın ardından Dağıstan Özerk Cumhuriyeti Başkanı Sergey Melikov, Telegram kanalından, Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde bir polis noktası, sinagog ve iki kilisenin hedef alındığı saldırıya dair açıklama yaptı.

Bu olayın bir "terör saldırısı" olduğunu kaydeden Melikov, "Bunun arkasında kimin olduğunu ve bu saldırıları organize edenlerin neyi hedeflediklerini biliyoruz. Savaş evimize geldi." dedi.

Melikov, Dağıstan polisinin saldırıları düzenleyenlere karşı koyduğunu ifade ederek, "Benzeri görülmemiş bu terör saldırısında 15'ten fazla polis yaşamını yitirdi. Onlar, silah elinde Dağıstan'daki barış ve huzuru koruyordu. Ölenlerin arasında bir papaz dahil birkaç sivil de bulunuyor." diye konuştu.

SİLAHLI SALDIRGANLARDAN 5'İ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Ulusal Terörle Mücadele Komitesi, operasyonlarda etkisiz hale getirilen şüphelilere dair bilgiler aktararak, “Dağıstan Cumhuriyeti'nde terörle mücadele operasyonu sırasında 5 militan etkisiz hale getirildi” şeklinde açıklama yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.