ABD başkanlık seçimlerinde Trump ve Harris başabaş yarışıyor

ABD başkanlık seçimlerinde Trump ve Harris başabaş yarışıyor
ABD başkanlık seçimlerinde Trump, Harris'i anketlerde bir puan geçerken, genel anket ortalamasında Harris iki puan önde. Yarış başa baş devam ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkanlık seçimlerine yönelik yapılan son anketler, Cumhuriyetçi aday Donald Trump ile Demokrat aday Kamala Harris'in yarıştığını gösteriyor. The New York Times ve Siena College tarafından gerçekleştirilen anketler, Trump'ın Harris'i yüzde 48'e karşılık yüzde 47 ile bir puan önde gösterdiğini ortaya koydu. Ancak, ABD genelindeki anket ortalamalarına göre, Kamala Harris'in yüzde 49'luk oy oranı ile Donald Trump'ın iki puan önünde olduğu belirtiliyor.

"TRUMP'IN SİYASİ GÖRÜŞLERİ BÜYÜK ÖLÇÜDE  NET"

Anket sonuçları, seçim yarışı öncesi büyük bir rekabet yaşandığını ve adayların başa baş gittiğini gözler önüne seriyor. 10 Eylül'de yapılacak TV münazarası öncesi yapılan anketlerde, seçmenlerin yaklaşık yüzde 30'u Harris'in siyasi duruşu hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığını ifade ederken, Trump'ın siyasi görüşlerinin büyük ölçüde net olduğunu belirtiyor.

İKİLİ 10 EYLÜL'DE KARŞI KARŞIYA GELECEK

Bu arada, Donald Trump ve Kamala Harris, 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde New York'taki ABC kanalının stüdyosunda 10 Eylül'de karşı karşıya gelecekler. Münazara, seçmenler için önemli bir değerlendirme fırsatı olacak ve seçim yarışının kaderini etkileyebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.