CHP, yenidoğan soruşturmasının kesin çözümü için talepte bulundu: Ruhsatları askıya alın

CHP, yenidoğan soruşturmasının kesin çözümü için talepte bulundu: Ruhsatları askıya alın
CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel, yenidoğan soruşturmasına ilişkin özel hastanelerin ruhsatlarının askıya alınmasını talep etti. Yücel, sağlık sisteminin çöküşünü eleştirerek, iktidara gerekli düzenlemeleri yapması çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, yenidoğan ölümleriyle ilgili başlatılan soruşturmaya dair açıklamalarda bulundu. Yücel, bu organize kötülüğe karışmış tüm özel hastanelerin ruhsatlarının askıya alınması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Meclis’e getirilecek kayyum ataması için gereken yasal düzenlemeye destek vereceklerini vurguladı.

CHP Sözcüsü Yücel, MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu

Yücel, devletin çeşitli kurumlarının yaşanan vahşete kayıtsız kaldığını savunarak, geçmişte görev yapmış olan sağlık bakanları ve İstanbul İl Sağlık Müdürü'nün bebek ölümlerinden sorumlu olduğunu belirtti. Yücel, "Dönemin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan, ondan önceki Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na, hepiniz bu bebeklerin ölümünden sorumlusunuz" dedi.

İKTİDARA GÖREV ÇAĞRISI

Yücel, iktidara üzerlerine düşen görevi yapma çağrısı yaptı ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu istifaya davet etti. Türkiye'de cezasızlık algısının yaygın olduğunu belirten Yücel, "Hiç kimse kendisini güvende hissetmiyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yücel: Telefon hattım çalındı, Turkcell'e dava açacağım | Euronews

MECLİS’TE SERT MUHALEFET

Savunma sanayisi ve ekonomi konularındaki kanun tekliflerinin ertelendiğini hatırlatan Yücel, AK Parti'nin bu düzenlemeleri kamuoyundan gelen tepkiler doğrultusunda geri çekme alışkanlığını eleştirdi. Ayrıca, AK Parti’nin Suriyelilerin çalışma izni muafiyetini 6 aydan 3 yıla çıkardığını ve bunun ülke iş gücü açısından sorunlar yaratacağını dile getirdi.

ORTA DOĞU’DAKİ GELİŞMELERE DİKKAT

Yücel, İsrail’in Orta Doğu’da yarattığı tahribatı ve Türkiye’nin bu duruma olan etkisini de gündeme getirdi. Türkiye'nin İsrail'e demir çelik satmayı sürdürmesini eleştiren Yücel, bu malzemelerin savaşta kullanıldığını belirtti.

DEMİRTAŞ İLE YAPILAN GÖRÜŞME

Yücel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Selahattin Demirtaş ile görüşmesinin önemine vurgu yaparak, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak toplumun tüm kesimleriyle buluşup, onların dertlerine derman olmak için kararlılıkla çalışıyoruz" diye ekledi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.