CHP'li Özçağdaş: Eğitimde kaybedilen her gün, on yıllarca zarar demek

CHP'li Özçağdaş: Eğitimde kaybedilen her gün, on yıllarca zarar demek
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş, eğitimde yaşanan aksaklıkların uzun vadeli zararlar doğurabileceğini vurgulayarak, Atatürk'ün hedeflediği nesillerin yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Burdur'da düzenlenen "Eğitim Buluşmaları" etkinliğinde vatandaşlarla bir araya geldi. Özçağdaş, eğitim sisteminin Türkiye'nin kalkınmasında kritik bir rol oynadığını belirterek, eğitimde kaybedilen her günün uzun vadede büyük zararlar doğurabileceğini ifade etti.

"ÜLKE GELECEKTE CİDDİ SIKINTILARLA KARŞILAŞABİLİR"

Özçağdaş, Türkiye'de milyonlarca öğrencinin ve öğretmenin eğitim faaliyetlerine katıldığını vurgulayarak, eğitimin sürekli gündemde tutulması için parlamentoda çalışmalar yaptıklarını söyledi. Eğitimde yaşanan sorunların çözülmemesi halinde, ülkenin gelecekte ciddi sıkıntılarla karşılaşabileceğini belirtti.

"FİKRİ HÜR, İRFANI HÜR, VİCDANI HÜR"

Atatürk'ün hedeflediği "fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür" nesiller yetiştirmek istediklerini belirten Özçağdaş, "Gençlerin eleştirel düşünebilmesini, iletişim becerilerini geliştirmesini ve dünyayla rekabet edebilecek donanıma sahip olmalarını sağlamalıyız" şeklinde konuştu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.