CHP'nin olağanüstü toplantı talebi reddedildi

CHP'nin olağanüstü toplantı talebi reddedildi
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP'nin 10 Eylül için talep ettiği olağanüstü toplantıyı, önceki görüşmelerle aynı konuyu kapsadığı için reddetti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP'nin 10 Eylül'de TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplanması için yaptığı başvurunun karşılanamayacağını duyurdu. Kurtulmuş, CHP TBMM Grup Başkanlığına gönderdiği yazıda, 3 Eylül Salı günü TBMM İçtüzüğü'nün 7'nci maddesi uyarınca olağanüstü toplantı talep edildiğini hatırlattı.

"KURUMUN HUKUKİ MAHİYETİ İLE ÖRTÜŞMEMEKTEDİR"

Yazıda, TBMM Genel Kurulu'nun 16 Ağustos 2024 tarihinde yapılan 114'üncü birleşiminde aynı konuda genel görüşme açılması talebinin görüldüğü ve kabul edilmediği belirtilirken, ayrıca toplantının devamına dair önergenin de reddedildiği ifade edildi. Kurtulmuş, "Genel Kurul söz konusu birleşimde konuyu detaylıca müzakere etmiş ve iradesini açıkça ortaya koymuştur. 3 Eylül 2024 tarihli olağanüstü toplantı çağrınız, 16 Ağustos 2024 tarihindeki genel görüşme önergenizle aynı mahiyette olduğundan, olağanüstü toplantı kurumunun hukuki mahiyeti ile örtüşmemektedir" dedi.

"CAN ATALAY İLE İLGİLİ BİR KARAR ULAŞMADI"

Ayrıca, Şerafettin Can Atalay hakkında yetkili adli mercilerden kesinleşmiş bir hükmün ortadan kaldırıldığına dair bir kararın Başkanlığa ulaşmadığı belirtilerek, bu konuda yeni bir hukuki durum oluşmadığı vurgulandı. Kurtulmuş, Meclis araştırma önergesinin ise Anayasa'nın 93'üncü ve İçtüzüğün 1'inci maddeleri gereğince, TBMM'nin çalışmalarına devam edeceği 1 Ekim 2024 itibarıyla Genel Kurul gündeminde yer alacağını açıkladı. Bu nedenle olağanüstü toplantı talebinin karşılanamayacağı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.